23 °C Budapest

Alföldi Róbert negyedmilliós rezsitartozása: fél éve nem fizet

2011. szeptember 17. 11:06

Lázadnak szomszédjai Alföldi Róbert ellen. A Nemzeti Színház igazgatója ugyanis több mint fél éve nem fizeti a közös költséget és a társasház közös helyisége után a bérleti díj rá eső részét. Tartozása mostanra 200 ezer forintra duzzadt.

Az őrjöngő szomszédok a Blikknek elmondták, nem ez az első eset, hogy a színész adósságot halmozott fel. Egy éve már közel egymillióval tartozott a társasháznak. Akkor a társasház képviselői beperelték Alföldit ezzel kényszerítve ki, hogy a színész fizessen.

Hiába nyugodtak meg rövid időre a ház lakói, az igazgató hónapok óta ismét nem fizeti a költségeket. "Nem értem, azt a havi körülbelül 30 ezer forintos összeget miért nem tudja kigazdálkodni! Hónapok óta arra várunk, hátha észreveszi magát!" - mondta el a Blikknek az egyik felháborodott szomszéd, akinek véleménye szerint megint csak a jogerős végzés hozhat megoldást.

Egyre több a végrehajtás

2006 óta folyamatosan emelkedik a végrehajtások száma Magyarországon. A Magyar Bírósági Végrehajtói Kamara statisztikái alapján 2011 első félévében az MBVK-hoz beérkezett ügyek száma összesen 198 166 volt, ami 23 százalékos emelkedést jelent a tavalyi év azonos időszakában beérkezett 160 518 ügyhöz képest.

A végrehajtási ügyek többsége "kis követelés", ami nem éri el a százezer forintos összeghatárt, és mindössze 20 százalékban beszélhetünk 500 ezer forint feletti követelésről.

Az úgynevezett "kis követelések" többnyire közüzemi tartozásból állnak össze: víz, áram, gázdíj, valamint mobilszolgáltatónál és parkoló társaságnál be nem fizetett tartozás.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Ingatlan árverésre 2011 első félévében a végrehajtási ügyek 0,6 százalékában, összesen 1 376 alkalommal került sor, az ingatlan árverések nagyjából 50 százaléka volt lakóingatlan árverés.

Idén az eddig foganatosított kilakoltatások száma - ellentétben az eddig napvilágot látott több ezres, esetenként 100 ezres számokkal - 120 alatt maradt, ami nagyságrendileg megegyezik az előző években tapasztaltakkal.

 

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. május 2. csütörtök
Zsigmond
18. hét
Május 2.
Jelszó világnap
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem