17 °C Budapest

Újabb magyar bank emel árat: ennyivel lesz drágább az életünk

Pénzcentrum
2014. február 11. 10:58

Február 10-étől jelentősen megnőttek a bankszámlavezetési költségek az MKB banknál. Mint arról a Pénzcentrum.hu korábban beszámolt, az emelés oka elsősorban a tranzakciós illetékben keresendő - a díjemelést a törvényi előírásoknak megfelelően még novemberben bejelentették. 

A hét elejétől ideiglenesen 150 forinttal megemelte a számlavezetési díjakat az MKB Bank - hívta fel a Pénzcentrum.hu figyelmét a Bankráció.hu -tól. Így például a Kivételes számlacsomag díja 495 forintra, a Student Szolgáltatáscsomag 150 forintra, a Karrier Szolgáltatáscsomag 315 forintra, az Exkluzív Szolgáltatáscsomag 150 forintra, a Nyugdíjas Szolgáltatáscsomag 275 forintra, az Elektronikus Szolgáltatáscsomag 495 forintra, és a Napi bankkapcsolat számlavezetési díja 150 forintra nőtt február 10-től. A pénzintézet tájékoztatása szerint az emelt díjak 2016. július 1-ig lesznek érvényben.

A díjemelés kiváltó oka a tranzakciós illeték emelkedése volt - mondta el lapunk megkeresésére a pénzintézet sajtóosztálya. "Ahogyan arról az ügyfeleinket már tavaly novemberben tájékoztattuk: az MKB Bank pénzforgalmi szolgáltatásainak díjtételeiben idén februártól bekövetkező változásokat a tranzakciós illetékről szóló törvény 2013. augusztus 1-jén hatályba lépett módosítása, továbbá az ezzel összefüggésben megváltozott közteher-fizetési kötelezettség váltotta ki" - fejtette ki a bank képviselője.

A tranzakciós illeték megemelése miatt korábban több bank is módosított a költségein. Mivel a törvény szerint a tranzakciós illeték közvetlenül nem áthárítható az ügyfelekre, ezért a bankok más költségeken keresztül pótolják a kiesett bevételeket., ahogy az látható az MKB esetében is.

Az Magyar Nemzeti bank (MNB) december elején jelentette be, hogy célvizsgálatok keretében ellenőrzi, hogy a bankok az ingyenes készpénzfelvétel bevezetése miatt nem emelnek-e egyoldalúan díjaikon, jutalékaikon. Az ellenőrzött bankok között szerepel az MKB Bank is.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

 

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. április 28. 11:35
A Media1 podcast- és rádióműsor vendége volt D. Tóth Kriszta újságíró, a WMN alapító-tulajdonosa, a...
Bankmonitor  |  2024. április 28. 10:18
A héten számos, minden magyart érintő hír látott napvilágot, többek között megjelent a legfrissebb á...
Holdblog  |  2024. április 28. 09:25
A Nasdaq Global Financial Crime Report 2024. évi kiadványa szerint csak tavaly nagyjából 3100 m...
Kasza Elliott-tal  |  2024. április 26. 17:34
Na, nincs több Deutsche Bank részvényem. 2018 óta volt, abban az időben aktívan kereskedtem vele, az...
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm