14 °C Budapest

Magyar exportnyugdíjasok tízezrei élnek külföldön - heti összefoglaló

Pénzcentrum
2014. április 27. 18:00

Ismét izgalmas hetet tudhat maga mögött a Pénzcentrum.hu. Szót ejtettünk többek között arról, hogy hány nyugdíjasnak utalják külföldre az ellátását. Megmutattuk ugyanakkor azt is, hogy idősebb korunkra hogyan lehet nekünk is 30-40 millió forintos megtakarításunk, ahogy azt, hogy milyen új módszerrel tudnak a hazai vásárlók fizetni az interneten. Mutatjuk a hét legérdekesebb cikkeit, a teljes írás elolvasásához kattints a címekre!

Exportnyugdíjasok tízezrei élnek a magyar kasszából külföldön
Már 30 ezernél is több idős költi el külföldön magyar nyugdíját. A legtöbben Németországban vannak, a külföldi utalások harmada oda érkezik. Viszont aki például Kanadába kéri az ellátás utalását, az borsos árat fizethet érte.

Kaphatsz sokkal több nyugdíjat is: 30-40 milliód lehet
A nyugdíjrendszer reformja egyre inkább égető kezd lenni, annak köszönhetően, hogy a nyugdíjra befizetett adók egyre kisebb arányban fedezik a kiadásokat. A nyugdíjba vonulás után az életszínvonal drasztikusan csökkenhet, ennek elkerülésére az állam három nyugdíjmegtakarítási terméktípust is jelentős támogatásban részesít. Hogyan válasszuk ki a nekünk megfelelő előtakarékossági formát? Mennyi pénzünk lesz a megtakarításunkból? Összeszedtük, hogy mivel, mikortól és mennyit kell félretenned.

Meglepő lépés az IKEA-tól: erre senki sem számított
Húsmentes és csirkéből készült "húsgolyóval" bővíti a jövőben ikonikus húsételkínálatát az IKEA - értesült a Pénzcentrum.hu. Te szereted a lakberendezési áruház hagyományos falatkáját? Szavazz a cikk végén!

Újra lecsaptak az autópályák tolvajai: ez a legújabb trükk
Ismét támadnak az autópályák trükkös tolvajai. A napokban egy osztrák házaspárra csaptak le, de a "jól bevált" kerékcserés módszerre is érdemes figyelniük az autósoknak.

Tényleg ingyenesek a nullás bankszámlák? Lehull a lepel
Az elmúlt fél évben hatalmas változáson mentek keresztül a bankszámlák díjai. Több bankszámlacsomag megszűnt, helyükbe újak léptek, sőt, volt olyan bank, amely teljesen lecserélte számlacsomagjait. Körképünkben utánajártunk, hogy mivel csábítják a bankok ügyfeleiket.

Ők a leggazdagabb nők Magyarországon és a világon - itt a lista!
A világ leggazdagabb száz embere között csupán tizenkét nő van. A legutóbbi magyar toplistán egyetlen nő szerepel. Az arányok nem csak itt, mindenütt aggasztóak.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Meglepődnek a magyar vásárlók: új módszerrel fizethetünk
Érdekes új fizetési formával találkozhatnak januártól a netes vásárlók. A Pénzcentrum.hu információi szerint Magyarországon is megjelent az a szolgáltatás, amely gyakorlatilag banki átutalással teszi lehetővé az online fizetést, tehát néhány kattintással, közvetlenül a számlánkról fizethetünk.

Tényleg eltőzsdézték a nyugdíjunkat? Mi lett azzal, aki maradt?
Úgy tűnik mégsem volt rossz befektetés magánnyugdíjpénztárban tartani a pénzünket. Az elmúlt tíz év hozamai a jelenleg elérhető bankbetétek kamatának a háromszorosánál is jobb hozamokkal kecsegtetnek. Megnéztük, hogy mennyit gyarapodott azoknak a vagyona, akik nem léptek vissza az állami rendszerbe.

Újabb hosszúhétvége jön: így vedd ki a szabadságod
Érdemes kihasználni az előttünk álló ünnepnapokat: a május elsejei hosszú hétvégével is sok szabadságot nyerhetünk.

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. május 13. 02:34
Kínában készült dokumentumfilmeket mutat be a közmédia a két ország közötti diplomáciai kapcsolatok...
Buxelliott  |  2024. május 12. 20:32
Megérkezett az index a február végi nagyobb idősíkű elemzés célzónájába (hetes idősík). Az emelkedő...
Bankmonitor  |  2024. május 12. 13:06
A legfontosabb pénzügyi hírekből válogattunk a vasárnapi kávé mellé. Bizton állíthatjuk, hogy nem te...
Holdblog  |  2024. május 12. 07:31
Egyes ázsiai gazdaságok nagy részben az áramkörökre vagy a kőolaj-termékekre épülnek. Megint egy lát...
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. május 13. hétfő
Szervác, Imola
20. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem