24 °C Budapest
Side view of female worker arranging bottle in shelf at convenience store

Őrületes kedvezményeket robbantott a Tesco: jönnek a vitaminkuponok, ingyenes szűrések

2023. október 13. 18:33

Tovább bővítette családbarát intézkedései körét a Tesco. Az áruházlánc a munka-magánélet egyensúly megteremtése érdekében minimum évi 25 nap fizetett szabadságot ad minden munkatársának. A fentiek mellett 8 hét fizetett távollétet biztosít azon kollégáknak, akik hivatalos döntés alapján hozzátartozójuk gyermekéről gondoskodnak. A vállalat továbbá a termékenységi kezelésben részt vevő kollégákon kívül azokra a munkatársaira is kiterjesztette fogantatási támogatását, akiknek párja érintett ezekben az eljárásokban. Ők is kezelésenként 1 hét, azaz összesen akár 3 hét fizetett távollétet igényelhetnek.

„Sokféleképpen gondoskodunk kollégáink jóllétéről, melynek egyik formája, hogy több időt biztosítunk nekik a számukra fontos dolgokra, legyen szó a hobbijukról, utazásról vagy pihenésről. A nemrég bevezetett évi 25 nap fizetett alapszabadság előnyeivel összesen több mint 1800 35 év alatti munkatársunk – azaz kollégáink 20 százaléka – élhet. Ugyanakkor egyre többeknek kell gondoskodniuk családtagjaikról, ezért mindenképpen szerettünk volna extra támogatást nyújtani a nevelési és gondozási feladatot ellátóknak, akiknek a családbarát intézkedéseink kibővítésével több idejük marad ezekre a teendőkre. A fizetett szabadnapokkal a nehéz pillanatokban is segíteni tudjuk kollégáinkat abban, hogy megbirkózzanak a testi és lelki kihívásokkal, legyen szó egy gyermek megpróbáltatásokkal járó fogantatásáról vagy éppen rendkívül tragikus elvesztéséről”– mondta Szigeti Barbara, a magyarországi Tesco HR-igazgatója.

Az áruházlánc nemrég az alábbi új támogatásokat vezette be:

  • 25 nap fizetett szabadság minden munkavállalónak: A 35 év alattiak is évente 25 nap fizetett szabadságot vehetnek igénybe, amelybe beleszámítanak az esetleges gyermekek után járó szabadnapok is.
  • Még több fizetett távollét a gondviselőknek:A bírósági vagy hivatalos döntés alapján a családtag gyermekéről gondoskodó kollégák ugyanúgy 8 hét fizetett távollétet kapnak ezentúl, mint az örökbefogadó szülők.
  • 4 hét nem fizetett távollétet igényelhetnek továbbá azok, akik rokonukat vagy szerettüket gondozzák.
  • Kiterjesztett fogantatási támogatás: Már nemcsak a termékenységi kezelésekben részt vevő kollégáknak ad eljárásonként 1 hét, azaz összesen 3 hét fizetett távollétet a cég, hanem azon munkatársainak is, akiknek párja érintett az eljárásban.

Újdonság továbbá az is, hogy október közepétől a vállalat folyamatosan helyez ki ingyenes női higiéniai termékeket az irodák, az áruházak és a központi raktárak női mosdóiban, ezzel is támogatva a munkatársnők rendszeres kiadásainak egyensúlyban tartását és komfortérzetét a munkaidő alatt. A Tesco továbbá az őszi egészségprogramok keretében számos szolgáltatást nyújt munkatársainak jóllétének fejlesztése érdekében. Ezek közé tartozik a több mint 70 féle termékre beváltható vitaminkupon, masszázs több mint 20 helyszínen, vérvétel nőknél a pajzsmirigy-hormonok működésére, férfiaknál pedig a prosztata állapotára fókuszálva, illetve mammográfiai szűrések a 40 év feletti nőknek. Ezenfelül az áruházlánc egy-egy teljes napot szentel a női és a férfi egészségnek a Go Pink és a Movember jegyében, kiemelten kezelve a menopauzát, a szűrővizsgálatokat és a betegségek egyéb megelőzését. A Tescónál mindemellett továbbra is minden munkatárs igénybe veheti az ingyenes telefonon vagy emailben nyújtott életvezetési, lelki, pénzügyi és jogi segítséget a nap 24 órájában, a hét minden napján.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
perfekt  |  2024.04.23 12:25
A "GINOP PLUSZ-3.2.1.-21 III. ütem keretein belül képzési és bértámogatási lehetőségek vehetők igény...
hrdoktor  |  2024.04.23 11:46
Sokan szenvednek kézfájdalmaktól a számítógépes munka következtében, ami helyes egérhasználattal jel...
coachco  |  2024.04.16 16:42
Nekem a csend! A csendre való vágyakozás maga! [...] Bővebben!
laskainelli  |  2024.03.26 12:00
A házasság egy olyan szövetséget jelentene, amelynek mélysége biztonságot és figyelmet biztosít a fe...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem