Így győzte le az OTP-t az egyszeri devizahiteles

2012. április 27., péntek 13:44

Pert nyert egy devizahiteles az OTP Bankkal szemben. A kereset tárgya egy hitel elszámolási árfolyamáról szólt. A bíróság ítélete szerint a banknak ugyanazon az árfolyamon kell elszámolnia a törlesztőrészleteket, mint amilyen árfolyamon a folyósítás történt. Számításaink szerint egy átlagos szabad felhasználású jelzáloghitel esetén 300-650 ezer forintot jelenthet ez a családoknak.

Ez a cikk 90 napnál régebbi

Olvasása csak regisztrált felhasználóink számára lehetséges.
A regisztráció ingyenes.


Login név:
Jelszó:

Visszamegyek vagy

djrolcsy, 2012. május 3., csütörtök 22:18

Hello. Azért kiváncsi lennék a közjegyzőibe mi állt? Az hogy vételi árfolyamon vagy eladási árfolyamon számolja a devizahitel havi törlesztését??

Válasz erre | Előzmény

Sparaxis, 2012. április 30., hétfő 19:50

Szeretném felhívni a figyelmeteket, hogy az adott perben az OTP nem tudta bizonyítani, hogy devizát vásárolt vagy eladott az ügyfele hitelének finanszírozására, ezért döntött úgy a bíróság most már másod fokon is, hogy a hiteltörlesztés számítása a folyósításkori deviza vételi árfolyam.
Ami számomra érdekesebb az az hogy ha nem vásárolt vagy vett az OTP devizát az ügyfele részére, akkor csak az eredeti folyósításkori devizavételi árfolyamon lehet törleszteni véleményem szerint. Ez a felvétel időpontjától függően változó, az átlag 160 HUF/CHF volt. Kíváncsian várom a fejleményeket ebben az ügyben.

Válasz erre | Előzmény

istvan590404, 2012. április 28., szombat 23:04

De vajon van-e pénzük a már majdnem reménytelen helyzetű, hiteleikben fuldokló sokaságnak kifizetni a perköltséget...?

Válasz erre | Előzmény

istvan590404, 2012. április 28., szombat 23:01

Találtam anyagokat: "A pénz mint adósság" címen youtube-on.
Vajon kik rakják fel az ilyeneket és miért?
Ezért olyan nehéz a BCK-ra (is) bekerülni...

Egy adósságcsapdában vergődő.

Válasz erre | Előzmény

bp5705, 2012. április 28., szombat 22:30

A cikkben említettnél több hozadéka van az ügynek: ugyanis te 2006-ban ( és azóta) ténylegesen KIFIZETTED a részleteket, az a pénz nem visszajár, hanem az akkori kondíciók mellett tovább csökken a TŐKE-tartozásod, azaz az akkori kamatai is, tehát - bár nem szándékod szerint- rendszeresen előtörlesztettél, így a tőke-tartozás jelentősen lecsökken a mai napra! Na, ez az igazi eredménye a pernek!!!

Válasz erre | Előzmény

katimamoka, 2012. április 28., szombat 19:26

Szerintem össze kéne fognunk, eggyütesen ...mert ez uzsora,kamat...És ezt a szerzödéskötéskor,ezeket a tényezöket, nem mondták hogy duplájára emelkedik a kamat.

Válasz erre | Előzmény

szaturnus, 2012. április 28., szombat 17:26

Én 2006-óta fizetem így, még szép, hogy én is megyek érte!

Válasz erre | Előzmény

Tibor78, 2012. április 27., péntek 15:55

Még szép, hogy meg kell indítani a pereket. Persze ha tényleg az lesz, hogy mondjuk a pest megyei bírók ugyanolyan hitel esetében nem ítélik meg, míg mondjuk a szegedi bírók megítélik, akkor óriási csorba esik a bíróságok hitelességén is.
Mese, hogy nincs két egyforma hitel. Haveromnak meg nekem ugyanazt a papírt adták a közjegyzőnél, persze a személyes adatok, az ingatlan és az összeg más volt, de a kondíciók szó szerint ugyanazok voltak. Nehogy most az legyen, hogy egyik bíró mondjuk a havernak megítéli, nekem meg nem.

El nem hiszem, hogy nem fognak itt egy egységes álláspontot kialakítani.
4-500 ezer forintért még szép, hogy perre megyek.

Válasz erreEZT OLVASTAD MÁR?
11
22
33
44
55
A bankok a hitelezési gyakorlatukban a szerződéstől eltérő időpontban történő hiteltörlesztés esetén díjat számíthatnak fel....
További fogalmak

Szerencsejátékok