12 °C Budapest
Portrait of female doctor wearing protective suit and face mask. Confident healthcare worker is in laboratory. She is working in hospital during pandemic.

Kongatják a vészharangot, új világjárvány jöhet: ötször halálosabb, mint a COVID

2024. január 18. 09:15

Még nem tudni, hogy emberre is veszélyes-e az új kór, de hamarosan újabb világjárvány is jöhet - ezt mondták a WHO illetékesei.

Egyelőre csak X-betegségként hivatkozik az Egészségügyi Világszervezet arra a kórra, amely akár ötször halálosabb lehet a covidnál is. A WHO új figyelmeztetése szerint súlyos nemzetközi járványt okozhat az új betegség, arról azonban eddig nem tudni, hogy embert is fertőz-e.

A WHO a davosi Világgazdasági Fórumon figyelmeztetett arra, hogy az emberiségnek le kell szűrnie a koronavírus-világjárványból a tapasztalatokat, mert most már nem az a kérdés, hogy lesz-e új világjárvány, hanem az, hogy mikor. A szervezet ezért szeretné, ha a világ országai valamilyen közös megállapodásra jutnának a járványok jövőbeli kezelésében és a megelőzés, valamint a járvány kitörése utáni lépésekben.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm