A close up of the hands of a young woman using a mobile phone

Óriási változás a magyar gyógyszertárakban: mindenkit érint, erről jobb tudni

2023. október 9. 11:36

Egy új funkciónak köszönhetően már a korábban kiváltott receptek is megtekinthetők az EgészségAblak mobilalkalmazásban.

Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára elmondta: a Receptek menüpontban az aktív receptek mellett az elmúlt években felírt, valamint kiadott receptekhez is hozzáférhetnek a felhasználók, akik így könnyedén ellenőrizhetik, hogy előző betegségükre pontosan milyen gyógyszereket, milyen hatóanyaggal és adagolásban szedtek. Így egy felmerülő egészségi probléma esetén bármikor könnyen, gyorsan és egyszerűen visszakereshetik a korábban szedett gyógyszereket, és az orvosnak is pontosabb adatokkal szolgálhatnak a gyógyítás meghatározásához.

Közölte, eddig összesen öt funkció található meg az alkalmazásban: az e-receptek, az e-leletek, a háziorvos adatai, a digitális oltási igazolványok, valamint elérhető belőle 0-24 órában az EgészségVonal is. Rétvári Bence beszélt arról is, hogy az alkalmazást közel 2 millió 453 ezren töltötték le. Az EgészségAblak népszerűségét az is jól mutatja, hogy az applikáción keresztül az indulás óta több mint 552 ezer receptet használtak fel, és csak az elmúlt 30 napban 1,5 millió egészségügyi dokumentumot töltöttek le.

Ma már mindenkinek lehetősége van rá, hogy az összes egészségügyi dokumentuma ott lapuljon a zsebében, így bármikor hozzájuk tud férni

- tette hozzá.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Szeptembertől családbarát mobil alkalmazássá vált az EgészségAblak, ami azt jelenti, hogy meghatalmazás esetén a családtagok, például gyerekek, idősebb szülők dokumentumai is elérhetővé váltak. Így a szülők is könnyebben válthatják ki gyerekeik gyógyszereit, vagy egyszerűbben férnek hozzá a gyerek leleteihez - emlékeztetett az államtitkár.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm