26 °C Budapest
CoronaVirus - 3D Rendered Image on black Background. Viral Infection Concept.

Már tombol a szomszédban a delta: közeledik a negyedik hullám?

2021. augusztus 13. 15:35

Ukrajnában jelentősen megnőtt, egy hét alatt megduplázódott a koronavírus különösen fertőző, először Indiában megjelent delta variánsával megfertőződöttek száma, már háromszáz betegnél azonosították a vírusnak ezt a változatát - számolt be pénteken az Ukrajinszka Pravda hírportál Ihor Kuzin országos tisztifőorvosra hivatkozva.

Kuzin szerint a napokban Kijevben 21 betegnél igazolták, a nyugat-ukrajnai Rivne megyében pedig a koronavírusos betegek 80 százaléka a delta variánssal fertőződött meg. Az Ukrajinszka Pravda hozzáfűzte, hogy augusztus 5-én még csak mintegy 150-en voltak Ukrajnában, akiknél a delta változatot azonosították. Az UNIAN hírügynökség közben arról adott hírt, hogy a nyugat-ukrajnai Vinnicja megyében már halálos áldozatokat is követelt a delta variáns. A régió kormányzója közölte, hogy a megyében a vírusnak ezzel a változatával megfertőződött 25 beteg közül három időskorú - két 83 és egy 73 éves - elhunyt.

Az egészségügyi minisztérium sajtószolgálata pénteken közzétette, hogyan állnak az ország különböző régiói az átoltottsággal. A legtöbb oltást a fővárosban, Kijevben adták be eddig, csaknem 667 ezren kapták meg az első, és mintegy 395 ezren a második dózist is. Vezető helyen van még Kijev, Poltava, Cserkaszi és Csernyihiv megye. Alacsony a beoltottak száma Kárpátalján, valamint a nyugati országrészben még Voliny, Ivano-Frankivszk és Rivne megyékben, továbbá a dél-ukrajnai Odessza megyében.

Az egészségügyi tárca legfrissebb adatai szerint az oltási kampány februári kezdete óta 4 538 443-an kapták meg valamely védőoltás első, 2 633 317-en a második dózisát is a mintegy 42 millió lakosú Ukrajnában. Csütörtökön 163 310 embert oltottak be az országban.

Ukrajnában az előző hetekhez hasonlóan a hétköznapokon fokozatosan, kismértékben nőtt az újonnan regisztrált fertőzöttek száma, elérve péntekre a 1263-at. Velük együtt a járvány tavaly márciusi kitörése óta 2 263 864 fertőzöttet jegyeztek fel. Az elhunytak száma 44-gyel 53 217-re emelkedett. Eddig 2 195 798-an gyógyultak meg, míg az aktív fertőzöttek száma 212-vel 14 849-re nőtt. Kórházba előző nap 613 koronavírusos, illetve fertőzésgyanús beteg került.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. május 4. szombat
Mónika, Flórián
18. hét
Május 4.
A tűzoltók napja
Május 4.
Star Wars Nap
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem