16 °C Budapest

A Praktiker vallomása: kihasználjuk a Földet

2009. október 8. 10:02

Geotermikus energiával fog működni a Praktiker most épülő új áruháza Esztergomban. A barkácslánc a jövőben nemcsak fejlesztéseivel, de önálló marketinggel is környezetbarát és energia-takarékos megoldások felé kívánja terelni vásárlóit.

"Értékes minden, ami zöld" - ezzel a szlogennel indult a Praktiker honlapján a napokban az a zöld oldal, amely a magyar vásárlókat energiatakarékos termékekkel, rezsicsökkentő hasznos tippekkel és ötletekkel kívánja kiszolgálni.

A zöld gondolat jegyében megfogalmazott kezdeményezés nem magyar specialitás, a Praktiker konszern stratégiai döntése, hogy egész Európában - több mint 430 áruházban - a vásárlókat az energiatakarékosságra és környezetbarát árucikkek választására buzdítják. A 19 hazai Praktiker áruházban is "zöld" tippek állítják meg a vásárlókat, hogy a hasznos tanácsok mellett felhívják a figyelmet a "zöld" termékekre, legyen szó szélkerékről, napkollektorról, szolár lámpáról vagy energiatakarékos izzókról. Az áruházlánc mintegy 1000 hazai településre eljutó őszi katalógusa is nagy hangsúlyt fektetett ezen termékekre tematikus összeállításaiban.

Az áruházlánc nemcsak termékeivel, de saját fejlesztéseivel is úttörő szerepet kíván vállalni az energiatakarékosság területén. A 20. magyar áruház, amelynek építése megkezdődött Esztergomban, egyedülálló módon már geotermikus energiát fog használni, így az üzlet valamennyi helyiségét a Föld energiája fogja hűteni és fűteni a nap 24 órájában.

A három legutóbb megnyitott áruháznál - Kaposvárott, Békéscsabán és Székesfehérváron - is voltak már kezdeményezések: korszerű és energiatakarékos, padlóba épített fűtésrendszert építtettek, ami télen-nyáron gazdaságosan működik, miközben az áruházak világítását hosszú életű energiatakarékos izzókkal oldották meg. A Praktiker áruházakban folyamatosan bevezetésre kerülő elektronikus polccímkék használatának köszönhetően éves szinten több tízkilónyi nyomdafestéktől és feleslegesen felhasznált papírtól sikerült megkímélni a környezetet.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem