Hatott az áresés: már százezren váltottak a Netrisken

2010. november 9. 11:02

Hétfőn elérte a 100 ezret a Netrisk.hu biztosítási portálon kötelező biztosítást váltók száma, ami több mint 40%-os növekedés a múlt évhez képest. A forgalom emelkedése hasonló mértékű, mint a díjcsökkenés, hiszen a kötelező biztosítások átlagdíja is mintegy 40%-kal esett, amire soha nem volt még példa a hazai kötelező biztosítási piacon. A társaság kapacitásbővítéssel készül a november végi rohamra.

A megkötött új kötelező biztosítások száma a biztosítási portálon november 8.-án átlépte a százezret, ami több, mint 40%-os növekedés a tavalyi hasonló időszakban regisztrált 63 ezer új szerződéshez képest. A rekordforgalom magyarázata egyértelmű, hiszen a megkötött új kötelezők átlagdíja továbbra is mintegy 40%-kal alacsonyabb az ügyfelek által eddig fizetett biztosításoknál. Ilyen mértékű áresésre még soha nem volt példa a hazai kötelező biztosítási piacon. Az átszerződés kínálta árelőnyt nézve egyre valószínűbb, hogy az autósok több mint fele vált az idén, ami rendkívüli feladat elé állítja a biztosítókat és biztosításközvetítőket.

A biztosítási portál kapacitásbővítéssel készül a november végén várható rohamra. A San Franciscóból érkezett, most hadrendbe álló új, kivételes teljesítményű (48 magos processzorral felszerelt, 128 gigaram memóriájú) adatbázisszerver, mely Európában is ritkaságnak számít, 2 nap alatt képes feldolgozni akár a teljes, 3,5 milliós hazai járműpark kötelező biztosításának újrakötését.

Mindazoknak ugyanakkor, akik ki szeretnék használni a biztosítási díjak zuhanását, érdemes még a következő két hétben újrakötni KGFB szerződésüket. Az utolsó napokban ugyanis olyan mértékű forgalom várható, amely sok helyen megnehezítheti a megbízások szakszerű, határidőben történő feldolgozását.

 

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
Bankmonitor  |  2024. április 27. 14:30
Társadalmi egyeztetésre bocsátották az otthonfelújítási program pályázati kiírását. Május 6-ig bárki...
MEDIA1  |  2024. április 27. 10:36
Mirkóczki Ádám egri polgármester egy kiszivárgott hangfelvételen arról tárgyal a kormányközeli Rádió...
Kasza Elliott-tal  |  2024. április 26. 17:34
Na, nincs több Deutsche Bank részvényem. 2018 óta volt, abban az időben aktívan kereskedtem vele, az...
ChikansPlanet  |  2024. április 26. 11:32
Az Amazonas-medence esőerdeje fontos természeti kincsünk, amely gazdag növény- és állatvilággal, kit...
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. április 27. 19:15
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm