2021. január 26. kedd Vanda, Paula

Bődületes borakciók az Aldiban, Sparban, Tescóban: ezekre érdemes lecsapni


Az idei szőlőszüretből egyelőre az látszik, hogy a tavalyihoz képest nagyobb lesz a termés, ráadásul a borvidékekről és a termelőktől a minőséget tekintve is jók az előrejelzések. A borszezon beindulásával mi is kíváncsiak voltunk arra, hogy az idei ősz eslső hetében a legnagyobb magyar áruházláncok milyen akciókkal várják a borozni vágyó magyarokat.

Idén hetekkel korábban kezdődött meg a szőlőszüret Magyarországon a megszokottnál. Ezzel kapcsolatban nyáron azt lehetett olvasni, hogy a szőlő csaknem mindenhol megfelelő állapotú, így mennyiségben és minőségben is jó évet várnak a termelők. Ennek apropóján kíváncsiak voltunk arra, a szakértők miként látják ma - a szüret megkezdése után - a helyzetet.

Jelenleg azt tudom mondani, az eddigi információnk szerint az idei termés meghaladja majd a tavalyaikat. Az utóbbi hetek nagy esőzései viszont igen negatív hatást gyakorolhatnak a még szüretelt fajtákra. A minőséget tekintve ugyanakkor jó jelzések jönnek az egyes borvidékekről és a termelőktől

- mondta el a Pénzcentrumnak Hajdu Zoltán, a Hegyközségek Nemzeti Tanácsának szakmaközi részlegvezetője. Hogy mindez az árakban mit fog jelenteni egyelőre nem tudni, korábban ugyanakkor Áts Károly tokaji borász azt mondta lapunknak, hogy szerinte

a több százezres, esetenként több milliós palackmennyiséggel legyártott, jellemzően hipermarketekben értékesített tömegborok ára nem növekszik.

Nem kell tehát senkinek sem attól tartania, hogy a hétvégi nagybevásárlások során mélyebben kell majd a zsebébe nyúlnia a magyar boltok polcain található borokért. Ennek apropóján meg is néztük, hogy a legnagyobb áruházak milyen borválasztékkal, illetve akciókkal várják vásárlóikat a 36. héten.

Tesco

A Tescóban 36. heti akciós kiadványában a Varga Bubis Rozé 599, a Fritmann Cserszegi Fűszeres vagy Cabernet Franc 1 199, a Szent Gaál Cabernet Franc, Szekszárdi Bikavér vagy Cabernet Sauvignon 1 299 forintba kerül. A Gere Tamás Kékfrankos 1 499, a Gere & Schubert Fruska vagy Merlot pedig szintén ugyanennyibe kerül. 

A Tesco további akcióért fusd át a hiper 36. heti kiadványát!

Lidl

A diszkontban a Bársony Cuvée 899 helyett, 699 az Icard Des Vautes Méditerranée 849, a Beaujolais Villages 999, míg a Cotes du Rhone 899 forintba kerül. Ezen felül a Lidlben szeptember 10 és 16 között a Séguret Cotes du Rhone Villages, a Macon Villages és a Luberon Rosé Provance együttes megvásárlása esetén 25 százalék lejön az árukból. 

A Lidl további akcióért lapozd át a bolt eheti aktuális szóróanyagát!

Spar, Interspar

A Spar és az Interspar egy szeptember 5-től 26-ig tartó borkatalógust jelentetett meg a héten, úgyhogy most ebből szemezgetünk. A Thummerer Egri Berta 899, a Kristinus Birtok Rosé 999 (1 499 helyett), míg a Bock Notus 27 százalékkal olcsóbban 1 299 forintért várja a vásárlókat. Szintén akciós a Font Kékfrankos Roséja, ez 20 százalékkal olcsóbba 799 forintért kapható, de leárazták még a Kajmád Rosé Cuvéet, a Grand Tokaj Late Harvest édes fehérbort és a Kamocsay Prémium Chardonnayt is, ezek sorban 999, 1 599 és 1 399 forintba kerülnek.

Ennél is több boros ajánlatért fusd át a Spar és Interspar legújabb borkatalógusát!

Ha viszont a Spar üzletek 36. heti akciós kiadványa érdekel, azt itt találhatod!

Ha pedig az Interspar eheti akcióira vagy kíváncsi, akkor ide kattints!

Aldi

Ezen a héten az Aldi is jelentett meg borkatalógust, úgyhogy tőlük most ebből szemezgettünk. A Balatonboglár Konyári Cabernet Franc 2 199, a Tokaj Sauska 113 Cuvée 2 099, a Balatonboglár Kristinus Cuvée 1 199, a Badacsony Laposa Prizma 999 forintba kerül. Ezeken felül a Szekszárd Lajvér Bikavér 1 499, a Mészáros Cabernet Franc 1 799, míg a Takler Merlot 2 299 forintba kerül. 37 százalékkal olcsóbb viszont a Szekszárd Merlot Rosé, így ezért csupán 499 forintot, a Tűzkő Chardonnayért pedig 1 299 forintot kell otthagyni a boltban.

Ha még több boros ínyencség érdekel, akkor a diszkont őszi borkínálatát itt nézheted meg!

Ha pedig az Aldi 36. heti akciói is érdekelnek, akkor ide kattints!

Auchan

A hiperben a Juhász Rosé, Egri Cuvée, Sauvignon Blanc, Olaszrizling vagy Muscat Ottonel 799, a Dúzsi Szegzárdi Vörös Vucée, Tour de Dúzsi vagy Dúzsi Rosé Cuvée 250 forinttal olcsóbban 1 259 forintba kerül. A Sauska Villányi Rosé 1 749, a Gere Tamás Villányi Rosé vagy Portugieser 1 399, a Villányi Kékfrankos pedig 1 899 forintba kerül. Mindezen felül az összes La Fiesta bor 15 százalékkal olcsóbban kapható ezen a héten.

Az Auchan 36. heti akcióért fusd át a hiper aktuális akciós kínálatát!

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS


Private Investor Day 2021

Mibe fektessünk 2021-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked