Ennyit a Clubcard-programról? Kemény jogi vita után súlyos változásról döntött a Tesco

Pénzcentrum2024. április 16. 14:45

A Tesco jelentős változtatásokat hajtott végre Clubcard hűségprogramjának promócióiban, melyre azért volt szükség, mert nemrég jogi perpatvarba keveredtek a Lidl-el - jelentette a The Sun.

A Tesco jelentős változtatásokat hajtott végre Clubcard hűségprogramjának promócióiban, miután nemrégiben elvesztett egy jogi csatát a Lidl-lel szemben. A vita középpontjában a Clubcard promóciós anyagainak dizájnja állt, amely jelentős hasonlóságot mutatott a Lidl védjegyoltalmazott logójával. A bíróság döntése után a Tesco kötelezettséget vállalt arra, hogy megváltoztatja az említett logót.

Az új dizájn már megtekinthető a Tesco mobilalkalmazásában, azonban az online felületeken még nem vezették be. A változások elsődlegesen egy új grafikai elem behozatalát jelentik, amely eltér a korábban használt sárga kör motívumától. Helyette egy négyzet és téglalap alakú dizájn került alkalmazásra, ugyanazzal a sárga és kék színkombinációval.

A Tesco hűségprogramja továbbra is lehetővé teszi tagjai számára, hogy több mint 8000 termék esetében élvezhessék az árkedvezményeket. A vállalat hangsúlyozza, hogy a Clubcard Árak program fontos része marad annak elkötelezettségének vásárlói felé, ígérve hetente mintegy 8000 ajánlatot különböző termékkategóriákban.

A jogi perpatvar még 2020-ban kezdődött, amikor a Lidl pert indított a Tesco ellen, amiért az hasonló logót használt promóciós anyagaiban. A brit Legfelsőbb Bíróság és később a fellebbviteli bíróság is a Lidl javára döntött. Ennek eredményeképpen a Tesco kötelezettséget vállalt arra, hogy frissíti Clubcard árak logóját. Erről bővebben mi is írtunk korábban, ezt itt olvashatod el újra:

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Ezen túlmenően a Tesco bevezette az egységárak feltüntetését Clubcard árcédulák esetén is üzleteiben. Ez lehetővé teszi vásárlók számára, hogy könnyebben összehasonlíthassák az árakat és megtalálhassák a legjobb ajánlatokat. A Clubcard rendszer továbbra is pontgyűjtést tesz lehetővé vásárlásaik során, mely pontok beválthatók élelmiszer- vagy más jutalomutalványokra. Az utalványok felhasználhatók közvetlenül üzletekben vagy megduplázva jutalmazott partnereknél.

Címkék:
vásárlás, Tesco, lidl, tesco online bevásárlás, online, bíróság, vita, vásárlók, változtatás, lidl áruházak,