Őrület, milyen sörkínálat van ezekben az ALDI diszkontokban: közel 300 típus került a polcokra

Pénzcentrum2023. november 2. 15:30

Míg Magyarországon néhány tucatra rúg a sörválaszték az ALDI diszkontokban, addig Németországban közel 300 terméket számlál a szortiment, köztük neves történelmi sörfőzdék, illetve kézműves gyártók termékeit is.

Mint arról nemrég beszámoltunk, a cseheknél a legmagasabb az egy főre jutó sörfogyasztás, megelőzve az osztrákokat és a litvánokat. Hazánk az összesítés szerint a 21., évente 69 liter sört isznak meg a magyarok fejenként. Riasztó adat azonban, hogy az adatok szerint az elmúlt években csak nem akar megállni az európai sördrágulás. Egyetlen év alatt a lager típusú sörök csaknem 40%-kal kerültek többe az Eurostat adatai szerint. Így igencsak felértékelődik a termékek árazása, amelyben a diszkontok ezúttal is élen járnak sajátmárkás termékeikkel. Nagy kérdés azonban, választék tekintetében mekkora a verseny az egyes országok között.

Nemrég a Redditen panaszkodtak például amerikai vásárlók arról, hogy mennyire szűkös az ALDI diszkontlánc sörkínálata az Egyesült Államokban, szemben a németországi áruházakkal. A mashed.com által közölt írás szerint valóban szembetűnő különbségek mutatkoznak, ugyanis míg a tengerentúli ALDI áruházakban mindössze 11 féle sajátmárkás tétel kapható (ezek különböző hazai és nemzetközi sörfőzdéktől származnak), addig a német ALDI neves történelmi sörfőzdék széles választékával büszkélkedhet.

A cikkben megjegyzik, hogy az ALDI Németország weboldalán a "bier" kifejezésre rákeresve 275 terméket találunk, köztük számos sajátmárkás ALDI-terméket. Tehát a duplikációk, illetve az egyéb sörös termékek ellenére a választék jelentősen nagyobb, mint az amerikai ALDI kínálatában. A Pénzcentrum csekkolta a magyar ALDI-k sörkínálatát is, a diszkontlánc hivatalos weboldalán a „sör” szóra keresve mindössze 7 terméket dobott ki a rendszer, míg az ALDI házhozszállítási szolgáltatását végző ROKSH weboldalán 34 tételből választhatunk.

Címkék:
vásárlás, aldi, diszkont, alkohol, alkoholfogyasztás, sörforradalom, kézműves sörök, sörfogyasztás, sörfőzde, diszkontlánc, sörgyártás, diszkontáruház, sörgyár, dreher sörgyárak, diszkont áruház, aldi sör, kézműves sör, soproni sör, sajátmárkás, alkoholmentes sör,