Hoppá! Nem csak a Lidl árul külföldi húst: itt a lista

24.hu2023. szeptember 18. 18:35

A Baromfi Termék Tanács szerint a Lidl károkat okoz beszállítóinak azzal, hogy lengyel csirkemellfilé és darált pulykahús is megjelent magyarországi üzleteiben. Ám úgy tűnik, más piaci szereplőknél már jó ideje jelen vannak a külföldi (lengyel) baromfihúsok az állandó termékkínálatban.

Mint arról beszámoltunk, a Baromfi Termék Tanács (BTT) szerint a Lidl károkat okoz beszállítóinak, illetve a baromfipiac hazai szereplőinek azzal, hogy lengyel csirkemellfilé és darált pulykahús is megjelent magyarországi üzleteiben.

A diszkontlánc szerint viszont az import felé tereli a piacot az a tény, hogy egyes baromfitermékekből nincs annyi rendelkezésre álló mennyiség a hazai beszállítóknál, amely lefedné a keresletet. A BTT szerint viszont a hazai baromfihústermelés önellátó, bőségesen kielégíti mind csirkehúsból, mind pulykahúsból a hazai fogyasztást.

Ám úgy tűnik, más piaci szereplőknél már jó ideje jelen vannak a külföldi (lengyel) baromfihúsok az állandó termékkínálatban. A CBA a franchise rendszerére hivatkozva azt írta a lapnak, az üzleteket működtető vállalkozások maguk határozzák áruválasztékukat, a helyi igények figyelembevételével. De elismerték, import termék is kapható náluk, megfogalmazásuk szerint csak nagyon ritkán, kiegészítő jelleggel - írja a 24.hu.

A Sparokban 94 százalékban forgalmaznak jelenleg magyar baromfi termékeket, vagyis az import aránya 6 százalék. Az import jelenlétét azzal indokolták, hogy a vásárlók számára szükséges volumen és a széles választék biztosítása érdekében van szükség rá.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A Tescókban is van import baromfi, bár alapvetően náluk is a magyar beszerzést részesítik előnyben.

 

Címkék:
lidl, hús, baromfi, import, külföldi, magyar, termék, hazai, ajándékvásárlás,