Kiárusítják a nemzet aranyát: máris fillérekért adja a mézédes nyári csemegét az Auchan, Lidl, PENNY

Pénzcentrum2023. július 13. 19:04

Minden évben a nagy dinnyeakciók árnyékában feltűnik a szórólapokon a csemegekukorica is, a nyár másik nagy kedvence. Idén a kedvezményt kínáló boltokban 200-250 forint egy cső mézédes csemege, tavaly 180-200 forintért adták, 2021-ben pedig még 150 forint volt az akciós csemegekukorica. Ha megnézzük a piaci átlagárakat, láthatjuk, hogy a 2023-as árszint igen magasról indult, az pedig még kérdés, hol állhat meg.

Meghirdették a már megszokott éves csemegekukorica akcióikat a boltláncok: az akciós újságok tanúsága szerint a Lidl és a Penny üzletekben is csütörtöktől, azaz mától darabja 249 forint lesz, a Tescóban 219 forint, az Auchanban pedig 198 forint. Egy helyen találtunk tehát idén 200 forintos darabárat akciósan, míg tavaly 180-200 forintos akciós áron adták a csöveket, tavalyelőtt pedig még a 150 forintos akciós ár volt általános.

Ha pedig megnézzük, a fogyasztói piacokon hogyan alakulnak a kukorica árak, látható, hogy 400 forint környékén mozgott a darabár a 27. héten. Az eddigi évek tapasztalatai szerint éppen a 28-29. hetek környékén szokott beállni a csemegekukorica ára egy szintre, onnan pedig alig mozdul el. Azt még nem tudjuk, idén hol lesz ez az ár, viszont a szupermarketek akciós árai mindig irányadók szoktak lenni ebben:

Loading...

A tavalyi 200-300 forint közötti árakból kiindulva a következő hetekben idén 250-350 forintért vehetjük meg a csemegkoricát csövenként. Így valószínűleg nem egy család visz majd a strandra magával otthon megfőzött kukoricát - ahelyett hogy megvennék ott 600-800 forintért készen - vagy sokan fognak grillezéshez kukoricából is betározni.

A tökéletes főtt kukorica titka

Ahogy a legtöbb étel esetében, a főtt kukoricánál sem a "titkos összetevőn" múlik, hanem az alapanyag minőségén. Ha az megvásárol kukorica nem jó, főzhetjük akárhogy, nem leszünk elégedettek. Úgy érdemes vásárolni piacon, boltban főtt kukoricát, hogy még rajta van a héja (csuhéja) és a bajsza is. A főznivaló kukorica szemei nyersen halvány és világosabb sárgák, mint a főtt vagy a takarmány változaté. A szemek ránézésre legyenek egészségesek, teltek, a kukorica bajsza legyen friss, ne száraz. A friss kukoricának nyersen is kellemes illata van.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Ha már megvettük a kukoricát, ne tartogassuk, főzzük meg minél előbb. Tisztítsuk meg a kukoricát és a csuhéjából is tartsunk meg az alsó leveleket. Egy lábast béleljünk ki megtisztított levelekkel, tegyük bele a kukoricát és öntsünk annyi vizet hozzá, hogy ellepje. A kukorica nem lóghat ki, ezért ha kicsi az edény, célszerű félbevágni a csöveket. Kezdjük el főzni, és forrástól számítva 10-15 perc múlva vegyük ki. Ha túlfőzzük, akkor megkeményednek a szemek.  Sózni nem főzés közben, hanem csak utána érdemes.

Címkék:
vásárlás, Tesco, akció, élelmiszer, bolt, lidl, penny, piac, strand, auchan, nyár, étel, kukorica,