Újabb korlátozásokat vezetett be a Lidl, Tesco, CBA: ez sok vásárlónak fog fájni a kasszánál

Pénzcentrum2022. november 11. 18:44

A burgonya- és tojásárstop bevezetése következtében hiány alakulhat ki a boltokban, ezért több üzlet már azonnal korlátozás vezetett be a megvásárolható mennyiségre. Az újabb árstoppal pedig mindössze 1-2 rántotta árát, legfeljebb havi 500 forintot spórolhat meg egy átlagos család a GKI szerint, hangzott el az RTL Híradóban.

„A megvehető mennyiség 10 darab” – olvasható a figyelmeztetés egy békéscsabai boltban a tudósítás szerint. A korlátozást viszont nem azért vezették be, mert annyival több tojást akarnak a vevők, hanem a bizonytalanság miatt. "A szállítónk bejelentette, hogy nem tudja, mikor hoz tojást" – mondta a műsorban Csomós János üzletvezető. Nem egyedüli a békéscsabai üzlet esete, a Lidl és a Tesco szintén maximálta üzleteiben a tojásból illetve a krumpliból egyszerre vásárolható mennyiséget. Akad olyan CBA is, ahol legfeljebb 30 darab tojást adnak el egy vevőnek. 

Nem országos egységes gyakorlatról van szó, a franchise-partnereink önállóan, saját hatáskörben dönthetik azt el, hogy élnek-e ezzel a volumenkorlát bevezetésével. Nagyon fontos, hogy a lakosság folyamatos, zavartalan ellátását tudjuk biztosítani

– fejtette ki Fodor Attila, a CBA kommunikációs igazgatója.

Az üzleteken kívül azonban kilőhet a termékek ára, az árstop ugyanis a boltokra vonatkozik, piacokra nem. Viszont a GKI szerint a további drágulás és az árkülönbség ellenére is nőhet a kereslet a csarnokokban, mert a boltokban hiány alakulhat ki a csökkenő kínálat miatt.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Címlapkép: Szigetváry Zsolt, MTI/MTVA

Címkék:
vásárlás, Tesco, élelmiszer, CBA, bolt, lidl, drágulás, burgonya, krumpli, tojás, hiány, üzlet, korlátozás, gki, árstop, ársapka,