Ennyiért bűn otthagyni ezt a sztárbort: fillérekért árulja a Tesco, Auchan

Ennyiért bűn otthagyni ezt a sztárbort: fillérekért árulja a Tesco, Auchan

2019. április 8. 16:34

Ismét filléres csúcsbort fogtunk, ami nem elég, hogy a nagyobb hiperekben is megtalálható, de kisebb boltláncok is árulják. Úgyhogy össze is hasonlítottuk, hol jövünk ki a legjobban egy palack a megvásárlásával.

A már kifutott, előző évjáratot az aktuális mellé kóstolva - ilyetén meggyőződve arról, hogy nem tiszavirág-életű a szépsége - azt is hozzátenném: (ár)kategóriájában ez Magyarország egyik legjobb vörösbora, messze kimagaslik a tömegből

- írta blogján a Művelt Alkoholista a St. Andrea Kutyafáját 2017-es, 2018-as évjáratú boráról. Utóbbiról a szakértő azt írta, hogy kidolgozása első osztályú, remek arányok jellemzik, és hogy "ilyen kiforrott és élvezetes hazai vörössel ritkán találkozni". Mindez 5,5 pontot ért a bornak (86/100), és meg is kapta a best buy plecsnit.

A 2017-es, mára már kifutóban lévő évjáratú ital, még a 18-asnál magasabb pontszámot zsebelt be. Az 5-6 pont (86-87/100) mellé ilyen dicséret érkezett:

Északi karakter, de tökéletesen érett, könnyed, de nem vékony, lendületes, de nem karcos. Csak gyümölcsből dolgozik, és izgalom is van benne. A turán még ebben a fázisban is beazonosítható, diszkréten virágos-aromatikus. Besimuló savak, osztályon felüli beltartlom és meglepően mély utóíz.

Természetesen erre is járt a best buy, azaz ár-érték arányon a legjobb vételnek számító plecsni, igaz, ezt az évjáratot már csak megcsípni lehet. Akinek viszont sikerül, minden bizonnyal nem fog csalódni.

Na, de hol?

A bormustra után már csak az maradt hátra, hogy megnézzük, hol szerezhetjük be legolcsóbban az abszolút fillérés csúcsbort, amiből a szakértő szerint, ezen az árszinten nem igazán találkozhatunk jobbal. Keresésünk során három különböző boltlánc webshopjában is rábukkantunk a szóban forgó borra, amihez hozzácsaptunk még egy borkereskedést is, hogy még átfogóbb képet kapjunk a vörösbor piaci árát illetően.

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Ahogy az a grafikonokon is látszik a hiperekben már 1 799 forintért is elérhető a nedű, sőt az Auchanban a 2017-es évjáratú palack most még le is van akciózva, így 1 749 forintért is be lehet zsebelni.

(Címlapkép - MTI Fotó: H. Szabó Sándor)

NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. július 25. vasárnap
Kristóf, Jakab
29. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. július 25. 14:35