4 °C Budapest
Döbbenetes: ennyiért lehet gyereket venni Magyarországon

Döbbenetes: ennyiért lehet gyereket venni Magyarországon

2018. január 18. 09:40

Magyarországon ma akár 3-5 millió forintért is lehet gyereket venni - derül ki az RTL Klub Fókusz c. műsorából.

Magyarországon egyre többen szeretnének gyereket örökbe fogadni. Ez azonban nem egyszerű feladat, sőt a procedúra akár 3-4 évig is eltarthat. A növekvő igényeket és lassú ügymentet látva, nem meglepő, hogy egyre többen akarnak hasznot húzni a gyermekvállalásból.

10 évvel ezelőtt hallottam egy 5 milliós történetről és kb. 2 éve már személyesen futottam bele egy 3 milliós történetbe

- mesélte a Fókusznak Budavári Zita, a Bölcső Alapítvány elnöke, aki egyre több pénzt kérő anyukáról hall, még úgy is, hogy

egy magzat árusítása, sőt megvétele is bűncselekmény, ugyanis egy ilyen tranzakció emberkereskedelemnek számít, hiszen tilos gyermeket eladni anyagi haszonszerzés okán, sőt az eladót és vevőt is három év börtönre ítélhetik.

A szakember szerint az anyagi haszonszerzésben bízó anyák leginkább az interneten hirdetnek. Ennek apropóján a műsor stábja álhirdetést adott fel a neten, amire nem sokkal később már jelentkeztek is. A rejtett kamerás felvételekből pedig kiderül, hogy a még meg sem született gyermeküket eladni akaró pár 5 millió forintot kérne az ügyletért, sőt rendesen úgymond tendereztetik az örökbefogadni akarót, annak alapján, hogy ki ajánlja nekik a legtöbbet.

Budavári azonban mindenkit óva int az efféle ügyletektől, ugyanis a bűncselekmény jellege mellett kiemeli, hogy az efféle tranzakcióknak más rizikói is vannak, állítja

nem egy olyan történetet tudok, ahol támogatták az anyát hónapokon át, fizették a lakhatását, a táplálkozását, a vitamint, vitték orvosi vizsgálatokra, laborra, megszülte a gyereket és szülés után nem mondott le róla.

A Fókusz egyébként arról számol be, hogy úgy tudják az ORFK több hasonló esetben is nyomoz, bár az ügyről nem voltak hajlandók nyilatkozni.

(A borítókép illusztráció.)
NEKED AJÁNLJUK
Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 1. csütörtök
Elza
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?