14 °C Budapest
A gatyád is rámegy, ha játszóházba vinnéd a gyereket

A gatyád is rámegy, ha játszóházba vinnéd a gyereket

2017. július 14. 11:02

Sürgős elintézni valód van és nem tudod, hová tedd a gyereked? Esetleg a gyerek már halálosan unja magát otthon, elege van a közeli játszótérből, kívülröl fújja, melyik állat pontosan hol van az állatkertben, és új dologra vágyik? Ez esetben érdemes kipróbálni valamelyik játszóházat. Utánajártunk, hogy a bevásárlóközpontokban működő létesítmények közül melyikkel járunk anyagilag a legjobban.

Sürgős elintézni valód van és nem tudod, hová tedd a gyereked? Esetleg a gyerek már halálosan unja magát otthon, elege van a közeli játszótérből, kívülröl fújja, melyik állat pontosan hol van az állatkertben, és új dologra vágyik? Ez esetben érdemes kipróbálni valamelyik játszóházat. Óriási a kínálat a fővárosban.

Mi most azt néztük meg, melyik lehet a legjobb választás akkor, ha nem egy nagy családi programra vágyunk, hanem csupán 1-2 órára élvezné a gyerek a játszóház adta lehetőségeket, miközben a szülők el tudják intézni ügyes-bajok dolgaikat. Ennek megfelelően a fővárosi plázákban működő játszóházakat vettük alaposabban szemügyre.

Jelentős árkülönbségek vannak, van, ahol 700 forint a belépő és ebben már benne van az is, hogy gyermekfelügyeletet vállalnak, van, ahol viszont óránként 1760 forintba kerül a felhőtlen szórakozás. És ez csak egy gyerek belépőjegye. Durván megterhelheti a családi kasszát, ha egy testvérpárt fizetnénk be 1-2 órára valamelyik játszóházba.

A legolcsóbb a Csillagvár Bevásárló központ emeletén működő játszóház, a legdrágább pedig a Mammutban működő létesítmény. A legtöbb helyen egyébként a kísérőknek nem kell fizetni, egyedül a Camponában kérnek ezért pénzt, 350 forintot.

Általában 4 éves kor alatti gyermek megőrzéséért kérnek egyébként plusz pénzt, de például a Camponában nem is vállalják 4 év alatti gyermekfelügyeletet, a Sugárban pedig csak 5 év feletti gyerekeket lehet a játszóházban hagyni kísértő nélkül. A Köki terminálban is működik egyébként egy játszóház, csakhogy ott nem vállalnak gyermekmegőrzést.

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A felszereltséget tekintve nincsenek óriási különbségek. Szinte mindenhol ugyanazokkal a szórakoztató elemekkel találkozhatunk és mindegyikben igaz az, hogy a kisebbek és a nagyobbak is jól el tudják foglalni magukat. Mindenhol van például babasarok, ahol a legkisebbek gondtalanul játszhatnak, míg a nagyok csúszdáznak, falat másznak, vagy a trambulinon ugrálnak. Mindehol van labdatenger is, ugrálóvárat is találunk szinte mindenhol, és több helyen működik büfé is - ha a gyerek megkívánna valamit.

Amire mindenképp figyelni kell, hogy még nyáron is vigyünk magunkkal egy pár zoknit, ha játszóházba mennénk: cipővel, szandállal és mezítláb senkit sem engednek be. Ugyancsak tegyük el indulás előtt a gyerekek személyes iratait: van ugyanis olyan hely, ahol kérik azt.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 15. szombat
Zsófia, Szonja
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 15. 19:20