Lehalt az OTP, krízis van a Postán is

Lehalt az OTP, krízis van a Postán is

2017. július 12. 12:00

Az OTP Bank honlapján megjelent egy hír, miszerint leállt a bank webshop szolgáltatása, melyet kereskedelmi partnerei részére tart fenn. Mindeközben gond van egy óbudai postahivatalban is, ahol nem fogadták el egy olvasónk bankkártyáját. Vizsgáljuk, hogy van-e összefüggés.

FRISSÍTÉS!

Az OTP-től azt a tájékoztatást kaptuk, hogy már megfelelően működik a kártyaelfogadási és a webshop rendszer is.

A délelőtt folyamán voltak akadozások a kártyaelfogadási rendszerben, ezek érintették a Simple applikációt is. A partnerek számára fenntartott webshop alkalmazást koradélután állították helyre.

A hibáért ügyfeleik elnézését kérik.

Az OTP Bank honlapján a következő üzenet jelent meg:

Az OTP Bank által a kereskedelmi partnerek részére biztosított webshop szolgáltatás jelenleg technikai hiba miatt nem elérhető. Szakembereink nagy erőkkel dolgoznak azon, hogy az említett rendszerek minél előbb újra a megszokott módon működjenek.

Ezen felül az OTP Simple alkalmazásban is ez a hiba fogadta a felhasználókat:

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

forrás: OTP Simple

Gondok a Postán is

Mindeközben egy olvasónk jelezte, hogy nem fogadták el a bankkártyáját egy óbudai postahivatalban, ahol arról tájékoztatták, hogy a teljes Posta-hálózatban szünetel a bankkártya-elfogadás.

Megkerestük az OTP Bankot és a Postát is az üggyel kapcsolatban, amint válaszolnak, frissítjük a cikket.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 16. vasárnap
Mózes, Botond
19. hét
Május 16.
A fény világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?