Elárulták, mikor indul az IKEA magyar webshopja

Elárulták, mikor indul az IKEA magyar webshopja

2017. február 15. 09:37

Pár napon belül elindul az IKEA online áruháza, egyelőre áruházi átvétellel. 2017 nyarán pedig már házhoz is szállítják majd a termékeket. Az új IKEA áruház tervezett nyitási dátuma pedig 2017. május - tudta meg a Pénzcentrum a lakberendezési áruház mai napon tartott sajtótájékoztatóján.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

2017. májusában nyit meg várhatóan a soroksári IKEA-áruház- tudta meg a Pénzcentrum a lakberendezési multi mai napon tartott sajtótájékoztatóján. Ennek a hétnek a végén pedig elindul az IKEA magyar online áruháza is. Bár eleinte még csak áruházi átvétellel tudunk itt vásárolni, de 2017 nyarától várhatóan már házhoz is szállítják a termékeket.

A folyamatot úgy kell elképzelni, hogy otthon a számítógép előtt ülve megvásárolhatjuk a kívánt termékeket, majd kiválasztjuk azt az időpontot, amikor át tudjuk venni az áruházban. A webshop eleinte csak a budaörsi áruházban lesz elérhető.

Az áruházban lévő termékek 75-80 százalékát tudjuk majd online is megvásárolni.

Még keresik a dolgozókat

Az áruház tájékoztatása szerint hiába van munkaerőhiány az országban, számukra nem okoz gondot megfelelő munkaerő megtalálása. Ennek oka többek között az lehet, hogy az áruház komplex juttatási csomagot kínál dolgozóinak, például nyugdíj előtakarékossági hozzájárulást, bónuszokat és bérlettámogatást is adnak. Jó hír, hogy van még hely néhány dolgozónak az új IKEA áruházban: éttermi dolgozókat, eladókat és logisztikai munkaerőt is keresnek még.

A svéd bútorlánc hazai vezetésének tájékoztatása szerint a legújabb egység megnyitásával több mint 200 új munkahely jön majd létre. Az áruház hatalmas lesz, összesen 34 ezer négyzetméter, vagyis nagyobb, mint az eddigiek. Ráadásul az új áruház fenntarthatósági szempontból is zászlóshajónak számít majd.

Jól zárta az évet az IKEA

A 2016-os pénzügyi évben az IKEA csoport teljes értékesítési árbevétele 34,2 milliárd euró volt. A teljes értékesítési bevétel így euróra átszámolva 7,1 százalékkal növekedett.

A magyarországi IKEA pedig 14,5 százalékos növekedést ért el, ami kiemelkedő eredmény a csoporton belül. A magyar növekedés globálisan a harmadik legjobbnak számít.

Az IKEA elmúlt éve számokban:

  • 7,2 millió egyedi kattintás a honlapon,
  • ebből 5 millió áruházi látogatás,
  • és 3 millió vásárlás,
  • de tavaly az átlagos költésünk is emelkedett: 16 700 forintra.

 

NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. január 25. kedd
Pál
4. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Private Investor Day 2022
Mibe fektessünk 2022-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked! Február 24-én online.
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. január 24. 17:44