0 °C Budapest

Elárulták, mikor indul az IKEA magyar webshopja

2017. február 15. 09:37

Pár napon belül elindul az IKEA online áruháza, egyelőre áruházi átvétellel. 2017 nyarán pedig már házhoz is szállítják majd a termékeket. Az új IKEA áruház tervezett nyitási dátuma pedig 2017. május - tudta meg a Pénzcentrum a lakberendezési áruház mai napon tartott sajtótájékoztatóján.

2017. májusában nyit meg várhatóan a soroksári IKEA-áruház- tudta meg a Pénzcentrum a lakberendezési multi mai napon tartott sajtótájékoztatóján. Ennek a hétnek a végén pedig elindul az IKEA magyar online áruháza is. Bár eleinte még csak áruházi átvétellel tudunk itt vásárolni, de 2017 nyarától várhatóan már házhoz is szállítják a termékeket.

A folyamatot úgy kell elképzelni, hogy otthon a számítógép előtt ülve megvásárolhatjuk a kívánt termékeket, majd kiválasztjuk azt az időpontot, amikor át tudjuk venni az áruházban. A webshop eleinte csak a budaörsi áruházban lesz elérhető.

Az áruházban lévő termékek 75-80 százalékát tudjuk majd online is megvásárolni.

Még keresik a dolgozókat

Az áruház tájékoztatása szerint hiába van munkaerőhiány az országban, számukra nem okoz gondot megfelelő munkaerő megtalálása. Ennek oka többek között az lehet, hogy az áruház komplex juttatási csomagot kínál dolgozóinak, például nyugdíj előtakarékossági hozzájárulást, bónuszokat és bérlettámogatást is adnak. Jó hír, hogy van még hely néhány dolgozónak az új IKEA áruházban: éttermi dolgozókat, eladókat és logisztikai munkaerőt is keresnek még.

A svéd bútorlánc hazai vezetésének tájékoztatása szerint a legújabb egység megnyitásával több mint 200 új munkahely jön majd létre. Az áruház hatalmas lesz, összesen 34 ezer négyzetméter, vagyis nagyobb, mint az eddigiek. Ráadásul az új áruház fenntarthatósági szempontból is zászlóshajónak számít majd.

Jól zárta az évet az IKEA

A 2016-os pénzügyi évben az IKEA csoport teljes értékesítési árbevétele 34,2 milliárd euró volt. A teljes értékesítési bevétel így euróra átszámolva 7,1 százalékkal növekedett.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A magyarországi IKEA pedig 14,5 százalékos növekedést ért el, ami kiemelkedő eredmény a csoporton belül. A magyar növekedés globálisan a harmadik legjobbnak számít.

Az IKEA elmúlt éve számokban:

  • 7,2 millió egyedi kattintás a honlapon,
  • ebből 5 millió áruházi látogatás,
  • és 3 millió vásárlás,
  • de tavaly az átlagos költésünk is emelkedett: 16 700 forintra.

 

NEKED AJÁNLJUK
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. január 28. szombat
Károly, Karola
4. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?