20 °C Budapest
Tényleg ennyit kell fizetünk idén egy jó halászléért?

Tényleg ennyit kell fizetünk idén egy jó halászléért?

2016. december 14. 11:08

Bajai? Szegedi? Teljesen mindegy, melyikről van szó, karácsonykor a halászlének az asztalon van a helye. A tartalmas leves elkészítése azonban nem kis feladat, akár több órába is telhet. Éppen ezért évről évre jó néhány étterem vállalja át a feladatot és készít előrendelésre halászlevet. De sokan vannak, akik a halászlé mellett a töltött káposztát és a bejglit is rendelik. Mutatjuk az idei árakat.

A karácsony előtti időszakban jelentősen megnövekszik a forgalom a halak iránt. Egyes becslések szerint az egész éves magyarországi édesvízihal-fogyasztás 70 százaléka a karácsonyi időszakra esik.

Ez persze nem véletlen, hiszen Magyarországon a legtöbben karácsonykor halászlevet esznek, de ilyenkor nem maradhat el a töltött káposzta és a bejgli sem. Persze nem mindenkinek van ideje elkészíteni az egész családnak a karácsonyi menüsort. Aki azonban nem akar kimaradni az ünnepi hangulatból, akár meg is rendelheti a hagyományos karácsonyi ételeket, de egyáltalán nem mindegy, honnan.

Megnéztük az idei rendelési ajánlatokat, és körképünk alapján idén sem lesz olcsó mulatság halászlevet rendelni, legalábbis Budapesten. Legdrágábban a fővárosban: 2 700 forintért találtunk egy adagot, míg a Rétságban már 850 forintért kínálják a rendelős halászlevet. A töltött káposztáért akár 3 100 forintot is elkérhetnek, míg van, ahol csak 900 forintba kerül. A rendelt bejglik ára pedig 2000 forint körül mozog.

Az árakhoz azonban mindenképpen hozzá kell tennünk, hogy az adagok mérete és persze a minősége is nagyban különbözhet attól függően, honnan rendelünk. De az általánosságban elmondható, hogy az éttermekben előre le kell adni a rendelést az ünnepi menüsorra. Sőt, olyan vendéglő is van, ahol csak december 16-ig adhatjuk le a rendelésünket.

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

Egyre több család igényli a babaváró hitelt. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2021 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt. (x)

Az ételeket általában december 23-án, de ha szerencsések vagyunk, akkor akár december 24-én is elhozhatjuk. Akadnak azonban olyan éttermek is, akik magukra vállalják a szállítást is. Az ajánlatokat mindig részletesen olvassuk el, hiszen könnyen előfordulhat az is, hogy a szállításra alkalmas edényt már nekünk kell vinni, ha elhoznánk a karácsonyi ételeket. Ha idén mi is halászlé vagy töltött káposzta rendelésre adnánk a fejünket, akkor a közösségi oldalakon is érdemes körbenézni, hiszen sok étterem csak ott hirdeti meg ezt a lehetőséget.

Akár kuponnal is!

Éppen a halászlé előrendelési ajánlatokat böngésztük, amikor szembe jött velünk egy karácsonyi halászlé kupon. Ennek tanulsága szerint 1 250 forint helyett most csupán (a kuponnal) 690 forintért lehet mienk 3 dl halászlé, halpatkóval, és gyufatésztával a Pesti Mese étteremből. Az előrendelésünket dec. 20-ig kell leadni a levest pedig az étteremből december 23-án vagy 24-én lehet elhozni.

Ha magunk állnánk neki...

Jó hír, ha mégis magunk állnánk neki a halászlé elkészítésének, akkor idén kiváló minőségű halakat vásárolhatunk a piacokon. Ráadásul az árak sem emelkedtek a tavalyihoz képest, drágulás egyedül a ragadozó halaknál tapasztalható. Így egy kilogramm élő ponty ára a vásárlás helyétől függően 800-1200 forint között mozgott az országban, míg ugyanezen termék feldolgozott formájáért 1200-1500 forintot kérnek.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 10. hétfő
Ármin, Pálma
19. hét
Május 10.
Mentők napja
Május 10.
Baromfi világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?