31 °C Budapest
Tényleg ennyit kell fizetünk idén egy jó halászléért?

Tényleg ennyit kell fizetünk idén egy jó halászléért?

2016. december 14. 11:08

Bajai? Szegedi? Teljesen mindegy, melyikről van szó, karácsonykor a halászlének az asztalon van a helye. A tartalmas leves elkészítése azonban nem kis feladat, akár több órába is telhet. Éppen ezért évről évre jó néhány étterem vállalja át a feladatot és készít előrendelésre halászlevet. De sokan vannak, akik a halászlé mellett a töltött káposztát és a bejglit is rendelik. Mutatjuk az idei árakat.

A karácsony előtti időszakban jelentősen megnövekszik a forgalom a halak iránt. Egyes becslések szerint az egész éves magyarországi édesvízihal-fogyasztás 70 százaléka a karácsonyi időszakra esik.

Ez persze nem véletlen, hiszen Magyarországon a legtöbben karácsonykor halászlevet esznek, de ilyenkor nem maradhat el a töltött káposzta és a bejgli sem. Persze nem mindenkinek van ideje elkészíteni az egész családnak a karácsonyi menüsort. Aki azonban nem akar kimaradni az ünnepi hangulatból, akár meg is rendelheti a hagyományos karácsonyi ételeket, de egyáltalán nem mindegy, honnan.

Megnéztük az idei rendelési ajánlatokat, és körképünk alapján idén sem lesz olcsó mulatság halászlevet rendelni, legalábbis Budapesten. Legdrágábban a fővárosban: 2 700 forintért találtunk egy adagot, míg a Rétságban már 850 forintért kínálják a rendelős halászlevet. A töltött káposztáért akár 3 100 forintot is elkérhetnek, míg van, ahol csak 900 forintba kerül. A rendelt bejglik ára pedig 2000 forint körül mozog.

Az árakhoz azonban mindenképpen hozzá kell tennünk, hogy az adagok mérete és persze a minősége is nagyban különbözhet attól függően, honnan rendelünk. De az általánosságban elmondható, hogy az éttermekben előre le kell adni a rendelést az ünnepi menüsorra. Sőt, olyan vendéglő is van, ahol csak december 16-ig adhatjuk le a rendelésünket.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Az ételeket általában december 23-án, de ha szerencsések vagyunk, akkor akár december 24-én is elhozhatjuk. Akadnak azonban olyan éttermek is, akik magukra vállalják a szállítást is. Az ajánlatokat mindig részletesen olvassuk el, hiszen könnyen előfordulhat az is, hogy a szállításra alkalmas edényt már nekünk kell vinni, ha elhoznánk a karácsonyi ételeket. Ha idén mi is halászlé vagy töltött káposzta rendelésre adnánk a fejünket, akkor a közösségi oldalakon is érdemes körbenézni, hiszen sok étterem csak ott hirdeti meg ezt a lehetőséget.

Akár kuponnal is!

Éppen a halászlé előrendelési ajánlatokat böngésztük, amikor szembe jött velünk egy karácsonyi halászlé kupon. Ennek tanulsága szerint 1 250 forint helyett most csupán (a kuponnal) 690 forintért lehet mienk 3 dl halászlé, halpatkóval, és gyufatésztával a Pesti Mese étteremből. Az előrendelésünket dec. 20-ig kell leadni a levest pedig az étteremből december 23-án vagy 24-én lehet elhozni.

Ha magunk állnánk neki...

Jó hír, ha mégis magunk állnánk neki a halászlé elkészítésének, akkor idén kiváló minőségű halakat vásárolhatunk a piacokon. Ráadásul az árak sem emelkedtek a tavalyihoz képest, drágulás egyedül a ragadozó halaknál tapasztalható. Így egy kilogramm élő ponty ára a vásárlás helyétől függően 800-1200 forint között mozgott az országban, míg ugyanezen termék feldolgozott formájáért 1200-1500 forintot kérnek.

NEKED AJÁNLJUK
Hatalmas pénzek röpködnek a magyar Kickstarteren: mutatjuk a legnagyobb dobásokat

Az alig egy hónapja indult első hazai közösségi piactéren már meg is vannak az első sikeres projektek.

Csúnyán elintézheti a magyarok megtakarításait a válság: így még kijátszhatod az inflációt

A pénzügyi szakértők most elmondták, milyen tippekkel spórolhatunk.

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 28. kedd
Levente, Irén
26. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?