3 °C Budapest

Heteken belül apa lesz Gönczi Gábor: olyat tett, amit sosem gondolt volna

2016. november 5. 16:15

Már rutinosan vásárol a bababoltban Gönczi Gábor, néhány hét múlva megszületik a kisfia. A kis trónörökös érkezésére felkészültek, kész a gyerekszoba, és minden szükséges holmit beszereztek. A gyermekvállalás viszont minden szépsége mellett egy igen költséges dolog. Utánajártunk, mennyit költenek ilyenkor a magyar családok.

Hatalmas a drukk a babavárás utolsó heteiben, Gönczi Gábor és párja Ildikó néhány hét múlva már a kezében tarthatja a kis trónörököst. A Tények műsorvezetőjét a közelgő apaszerep teljesen megváltoztatta, és ezen maga is meglepődött. Néhány hónapja még megilletődve lépett be a bababoltba, ma már viszont egyre rutinosabb vásárol ott. Múlt héten beszerezte az utolsó szükséges holmikat, és a kiságyat otthon ő szerelte össze.

Nem vagyok egy ezermester, de mindig tudom, hogy melyik barátomhoz forduljak, ha valami tönkremegy a lakásban. Nem véletlenül, hogy nem technikából voltam jó, hanem irodalomból, ez sok mindent elárul rólam. A kisfiam szobájában azonban sok mindent egyedül szereltem össze" 

- mondta a híradós a Hot! magazinnak. Hozzátette, eredetileg csak egy gyerekszoba kialakítása volt tervben, végül az egész lakást felújították.

Az első 7 év 3 millióba is kerülhet?

A babavárás nagy változást hoz minden pár életében, a gyerekszoba kialakítása, a szükséges holmik megvásárlása közben készülnek a nagy feladatra, és tervezgetik, miként is fognak majd családként működni. Manapság egyre később vállalnak gyermeket a magyar fiatalok, ebben a megfelelő pár, az érzelmi érettség mellett az anyagi helyzet a meghatározó a KSH kutatásai szerint. Az elmúlt négy évben viszont 15 százalékkal javult a gyermekvállalási kedv a magyaroknál. 

Tény, hogy nem olcsó dolog a gyermekvállalás. Az orvosi vizsgálatok, a terhesvitaminok, az egészségesebb életmód, a kórházi díjak alkalmanként akár több tízezer forintos terhet jelenthet a családok számára, és akkor még egyetlen babaholmit sem vettek. Már a baba megszületése előtt több százezer forintos a kiadás. És még ehhez hozzájöhet a babakocsi, kiságy, ruhák, bútorok, stb. 

Egy nemrégiben elvégzett kutatás szerint a szülők csecsemőkorban átlagosan havi 25-35 ezer forintos kiadással számolnak, ezt teljes mértékben a kicsire költik.

Ráadásul ez az összeg később még magasabb lesz, mivel a tapasztalatok szerint a gyermek növekedésével a költségek is egyre nagyobbak lesznek.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A gyermek első hét évében akár 2,5-3 millió forint kiadást is jelenthet a családi kasszának. 

Az viszont tény, hogy a gyerekek számának növekedése nem feltétlenül többszörözi meg a kiadásokat. Míg az első babának mindent meg kell venni: babakocsit, kiságyat, ruhákat, addig a második, harmadik, vagy akár a negyedik érkezése már nem jelent ekkora költséget, hiszen nem kell mindenből újat venni, örökölhetik egymástól a gyerekek a bútorokat, ruhákat, játékokat.

NEKED AJÁNLJUK
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. január 31. kedd
Marcella
5. hét
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?