18 °C Budapest

Hamarosan itt a dinnyeszezon: ennyit kell majd érte fizetnünk

2016. június 27. 09:31

Várhatóan jó évnek néznek elébe a dinnyetermesztők, a kialakult árat pedig a termelők és a vásárlók is elfogadják - írja a Világgazdaság.

A korábbi fagyok ellenére átlagosan jó gyümölcstermés ígérkezik. A korai fajtákat már ezen a héten szüretelni kezdik Magyarországon, az állomány zömét pedig július első napjaiban kezdik szedni. A szezon várhatóan augusztus végéig tart majd.

A dinnye ára nagyjából 100 - 150 forintra tehető kilónként, ami minden szereplőnek hasznot hoz és a vásárlók is elfogadják. A fogyasztás azonban nagyban függ az időjárástól is, a kánikulában gyakorlatilag nincs olyan dinnye, amit ne lehetne eladni - mondta a lapnak Ledó Ferenc, a Fruitveb Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács elnöke.

NEKED AJÁNLJUK
Ez a forradalmi újítás veheti el a magyar háziasszonyok munkáját: egy szavuk sem lehet ezután

Nincs bevásárlás, megbízható alapanyagok utáni futkosás és hosszas konyhai előkészület. Nincs morfondírozás, hogy mit együnk ma, az étkezések tervezettek, könnyen elkészíthetőek.

Új ital hódítja meg az országot: átalakulhat a teljes magyar gasztronómia?

Alig egy hónapja indult útjára a Designer Szörp by Gyulai Évi közösségi finanszírozási kampánya a Brancson.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. március 31. péntek
Árpád
13. hét
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?