1 °C Budapest
Átverés az ajándék! Ha átveszed, sokat fizethetsz érte

Átverés az ajándék! Ha átveszed, sokat fizethetsz érte

MTI
2016. május 19. 18:32

Egy lengyelországi cég anélkül küldött Green Coffee Plus fogyókúrás terméket névre szóló csomagban magánszemélyek, köztük a fogyasztóvédelmi hatóság dolgozói részére, hogy azokat az érintettek megrendelték volna.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A hatóság vizsgálja a termék értékesítésének körülményeit, valamint a készítmény összetevőit, illetve azt is, hogy a termék megfelel-e az étrend-kiegészítőkre vonatkozó szigorú előírásoknak. A hatóság arra figyelmeztet, legjobb, ha a kéretlen csomagot nem veszed át.

Ha azonban az átvételkor átvételi elismervény aláírását is kéri a futárszolgálat, ez esetben az átvétellel már létrejön a szerződés a termék küldője és címzettje között, ettől viszont 14 napon belül indoklás nélkül el lehet állni írásban.

Ha az első csomag még ingyenes is volt, az átvételi elismervénnyel általában azt is aláírja a fogyasztó, hogy további csomagokat rendel meg, amelyért azonban már fizetni kell. A Green Coffee Plushoz hasonló fogyókúrás étrend-kiegészítők, vagy kozmetikumok, higiéniás termékek kivételt képeznek az indoklás nélküli, 14 napos elállási lehetőség alól, ha már felbontották őket.

NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. december 6. hétfő
Miklós
49. hét
December 6.
Mikulás
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?