26 °C Budapest
Micsoda trükk: így kaphatsz brutál kedvezményt az áruházakban

Micsoda trükk: így kaphatsz brutál kedvezményt az áruházakban

2015. november 20. 05:52

A legtöbb hazai áruházban már felkészültek a karácsonyi rohamra; nemcsak bővített nyitva tartással, hanem különböző akciókkal is várják a vásárlókat. Az egyedi kedvezményeken túl több multi kínál például árgaranciát, sőt, néha még alkudozni is érdemes.

Bár még bő egy hét hátra van advent első vasárnapjáig (november 29.), a legtöbb hazai áruházban már rég felkészültek az ünnepi szezonra és az ilyenkor jellemzően megnövekvő forgalomra. Ahogy az lenni szokott, a láncok nemcsak bővített nyitva tartással és megemelt eladói létszámmal, hanem különböző karácsonyi akciókkal is várják majd a vásárlókat.

A Libri például idén is több kasszával, szezonális plusz munkatársakkal várja a vásárlókat. Ráadásul akcióknak sem lesznek híján Magyarország egyik legnagyobb könyvesbolt-hálózatában. December 1-től többek között törzsvásárlói rendszerüket is átalakítják.

Minden törzsvásárlónknak a vásárlási érték 10 százalékát jóváírjuk kártyájukon, amelyet egy későbbi vásárlás során bármikor felhasználhatnak. A jóváíráshoz ráadásul nem írunk elő semmilyen vásárlási értékküszöböt, hanem automatikusan jár mindenkinek. Emellett az új kedvezményekkel párhuzamosan a korábbiak sem szűnnek meg

- mondta el a Pénzcentrum megkeresésére korábban, Kovács Péter, a Libri Könyvkereskedelmi Kft. ügyvezetője.

Szabad adventi vasárnapok

A vonatkozó törvény értelmében március 15-e óta vasárnaponként nem nyithatnak ki Magyarországon a kiskereskedelmi egységek - leszámítva a 400 négyzetméternél kisebb, családi kézben lévő üzleteket. A multiknak a jogszabály annyi engedményt tett, hogy egy szabadon választott vasárnap mellett a négy adventi vasárnapon is kinyithatnak. Az első adventi vasárnap 2015-ben november 29-re esik, a második december 6-ra, a harmadik pedig december 13-ra. Aranyvasárnap idén december 20-án lesz.

Az egyedi termékakciók mellett természetesen érdemes az akciós áruhitelekről is érdeklődni, hiszen az ünnepi időszakban szinte minden áruházban elérhetőek a kamat nélküli, pusztán részletfizetést biztosító ún. "ingyenhitelek". De az sem jár majd idén rosszul, aki lemarad a nulla százalékos akciókról; a jelenleg tapasztalható alacsony kamatkörnyezet önmagában is az áruhitelek felfutásának kedvez. A legtöbb piaci szereplő így egyértelműen a hitelkereslet bővülésével számol.

A tendenciák alapján arra számítunk, hogy nőni fog az áruhitel igénylés. Áruházainkban folyamatos akciókkal várjuk vásárlóinkat, természetesen a 0% THM nálunk is megtalálható lesz majd

- reagált megkeresésünkre a Media Markt Saturn Holding Magyarország Kft.

Alkudozás vs. árgarancia

A nagy karácsonyi ajándékvásárlási rohamhoz közeledve érdemes felidézni, hogyan próbált meg alkudozni még tavaly a Pénzcentrum egyik hűséges olvasója az egyik legnagyobb magyar elektronikai áruház háztartási-gép osztályán.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Miután jeleztem az eladónak, hogy az adott készüléket sokkal olcsóbban is megtaláltam egy ismert hazai árösszehasonlító portálon, gyakorlatilag azonnal rávágta: természetesen ők is tudják biztosítani a portál által kidobott legalacsonyabb árat. Ez hozzávetőlegesen 20-30 százalékos diszkontot jelentett

- írta korábban olvasónk.

Az eset mindenképp érdekes, hiszen a termék összehasonlító portálokon szereplő árakat az áruházláncok jellemzően nem tudják biztosítani. Piaci szereplőktől származó információink szerint ennek oka elsősorban az, hogy az online kereskedők egy része a szürke zónában tevékenykedik. Így egyedi kedvezményre csak az esetek elenyésző részében van módja az egységeknek.

Jellemzően akkor fordulhat ilyen elő, ha a vásárlás volumene olyan mértékű, hogy az érintett áruház saját üzleti érdekének ellenére nagyobb kedvezményt is hajlandó biztosítani, de ez nem általános.

Ennél viszont sokkal jellemzőbb, és főként legális formája a kérdéskörnek az árgarancia intézménye, amelyet több hazai áruházlánc is alkalmaz. Ennek lényege, hogy amennyiben egy vásárló az egyik üzletben kedvezőbb áron lát egy adott terméket, azt ugyanazon az áron megveheti egy másik áruházban is. Az árgarancia jellemzően valamennyi termékköre érvényes, ebben nincs különbség az áruházak által forgalmazott eszközök között.

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 27. péntek
Hella
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?