Indítják az akciókat a webshopok: sok helyen olcsón vásárolhatunk

2015. november 5. 17:13

Karácsony előtt beindítják az akciórakétákat a webshopok. Pénteken érkezik az Internetes Vásárlás Napja, de van, ahol egész héten kampánnyal várják a vevőket.

Nincs abban semmi meglepő, hogy Magyarországon is egyre népszerűbb az internetes vásárlás. A MasterCard e-kereskedelemmel kapcsolatos felmérése szerint a tavalyi évhez képest idén 10 százalékkal többen (a megkérdezettek 83 százaléka) nyilatkoztak úgy, hogy az elmúlt egy évben legalább egyszer vásároltak valamit az interneten. A Magyar Nemzeti Bank adatai is az elektronikus vásárlás dinamikus növekedését igazolják.


A legfrissebb pénzforgalmi statisztika szerint 2015. második negyedévében Magyarországon kibocsátott bankkártyákkal több, mint ötmillió darab internetes vásárlási tranzakció valósult meg Magyarországon, közel

52 milliárd forint értékben.

Az ilyen tranzakciók száma 44 százalékkal emelkedett a tavalyi év azonos időszakához képest, és értékben is sokkal többet költünk a neten.

Az online vásárlás népszerűsítésére indították el négy éve az Internetes Vásárlás Napja elnevezésű rendezvényt. A dolog lényege, hogy a csatlakozó webshopok különféle kedvezményeket adnak november 6-án, pénteken:

  • konkrét, forintosított árkedvezményt
  • százalék-kedvezményt
  • ingyenes szállítást
  • egyet fizet, kettőt kap kedvezményt
  • ajándékot a vásárlás mellé
  • de limitált kiadású, speciális termékeket is kínálnak

Az elmúlt évek tapasztalatai egyértelműen pozitívak, mind eladói, mind fogyasztói oldalon is a visszajelzések legnagyobb része támogató, biztató - mondta el a Pénzcentrumnak mondta Soós Gergely, az eseményt főszervezője.

Soós Gergely úgy látja, a webáruházak kaptak egy apropót, kvázi egy "második karácsonyt", ami okán kommunikálhatnak a fogyasztóik felé. Az e-kereskedők kérése volt, hogy a legelső évhez képest (2011), amikor november legvégén volt a rendezvény, hozzák előrébb november elejére, hogy ne kannibalizálja a karácsonyi eladásokat, hanem annak inkább egy indítópontja legyen.

Idén már egész héten

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Az idei év egyik újdonsága, a kampány egy hetes kibővítése. Ez kifejezetten a készpénzmentes vásárlás ösztönzésére, néhány kiemelt webáruházzal (pl.: Shopline, Játéknet.hu) zajlik ezen a héten.


A webáruházak visszajelzéseiből úgy tudják, hogy többen rekordforgalmakat csináltak egy-egy jól kialakított és kommunikált akciózással. Tavaly például a legnagyobb hazai online játékáruház nyilatkozott úgy, hogy az évben ezen a napon volt a legnagyobb forgalma, és csak ezt követte a karácsony előtti napok szintén nagy felpörgése. Az internetes Vásárlás Napján tipikusan a játékok, gyerekholmik, kisebb ajándéktárgyak a legnépszerűbbek.

Az egyik legnagyobb résztvevő, az egyik legnagyobb magyar webshop, a Shopline szerint az Internetes Vásárlás Napja jó alkalom arra, hogy felhívják a figyelmet az e- kereskedelem, az e- vásárlás előnyeire. Évről évre ez a nap fontos forgalmi kiugrást - kétszámjegyű növekedést - jelent, ráadásul a karácsony előtti időszak előtt. Leginkább azt remélik, hogy a netes vásárlást népszerűsítő akciók felhívják a figyelmet arra, hogy akár karácsonykor is lehet sorban állás nélkül vásárolni. A Shopline egyébként több hasonló kezdeményezéshez is csatlakozott, például a MasterCard által szervezett internetes vásárlás hetéhez.

A novemberi netes vásárlási kampánynál már a karácsony előszele érződik és a vásárlók azokat a termékeket keresik leginkább, amit a fa alá szándékoznak tenni. A cég a Pénzcentrumot arról tájékoztatta, hogy a slágertermék továbbra is a könyv, már hódit a Star Wars-őrület és a hordható okoseszközök, e- könyv olvasók fogynak leginkább.

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 25. csütörtök
Márk
17. hét
Április 25.
Malária világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. április 24. 21:11
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem