0 °C Budapest

Na ne! Már a magyar boltokban is karácsonyra készülnek

2015. október 26. 11:03

Visszavonhatatlanul közeledik a karácsony: mi sem mutatja ezt jobban, minthogy van olyan áruházlánc, amely már most, a vásárlási csúcsidőszak előtt két hónappal beindította az akciókat. A felkészülés a háttérben persze már régóta zajlik.

Elindították karácsonyi akcióikat az áruházláncok - két hónappal az ünnep előtt. Persze a háttérben már régóta zajlik a tervezés, a szükséges készletek gyártása, megrendelése, szállítása. A hatalmas verseny nem véletlen: egy 2014-es kutatás szerint háztartásonként átlagosan

67 ezer forintot költünk ajándékra,

míg további közel 45 ezer forintot az ünnephez kapcsolódó egyéb kiadásokra.

Megnő a raktár, több embert vesznek fel

Az Extreme Digital arról tájékoztatta a Pénzcentrumot, hogy karácsonyi vásárlási szezonban három-négyszeresére emelkedik a megrendelések száma, ezek zökkenőmentes teljesítéséhez pedig a raktárban dolgozó emberek - árukiszedők, csomagolók és bevételezők - számát is csaknem megháromszorozzák. Az ünnepi roham miatt egyéb területeken, például az üzletek eladótereiben és az ügyfélszolgálaton is több emberre van szükség: az év végéig összesen 110 ideiglenes dolgozó segít a megrendelések feldolgozásában a vásárlóknak. Erre a bővítésre azért is szükség van, mert az év utolsó hónapjaiban egy termék átlagosan jóval kevesebb időt tölt a raktárban, mint az év bármely más időszakában.

A korábbi évek tapasztalatai szerint a karácsony előtti hetekben olyan jelentősen megnő az áruházlánc forgalma, hogy a cég 4 ezer négyzetméteres alapterületű, 13 méter magas polcrendszerrel felszerelt központi raktárában a szokásos termékmennyiség dupláját, mintegy 160 ezer darab árucikket kell tárolni. Idén egy második, 3200 négyzetméteres ideiglenes raktárat is beüzemeltek.

Az IKEA-ban már a polcokon az ünnepi kollekció

A Pénzcentrum piaci információi szerint a legtöbb áruházlánc jövő héttől, Mindenszentek után kezdi karácsonyi kampányát, várhatóan november elejétől jelenik meg az ünnepi dekoráció, választék. Ugyanakkor már találtunk olyan boltot, ahol elindították az ünnepi promóciót: az IKEA egy hete (október 19-én!) küldött hírlevelet vásárlóinak arról, hogy megérkezett karácsonyi kollekciójuk.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A lakberendezési lánc honlapján már több termékkategóriában (dekorációk, étkezés, textilek, csomagolás, stb.) is kínálja a karácsonyi választékát. Az áruházlánc idén klasszikus és modern karácsonyi kollekcióval is várja a vevőket.

Várjuk olvasóink tapasztalatait is! Ti hol találkoztatok már karácsonyi kínálattal? Címünk: penzcentrum@penzcentrum.hu

NEKED AJÁNLJUK
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

NAPTÁR
Tovább
2023. február 8. szerda
Aranka
6. hét
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?