19 °C Budapest
Magyar dinnyét próbáltak románként eladni a nagy áruházláncban

Magyar dinnyét próbáltak románként eladni a nagy áruházláncban

2015. augusztus 28. 09:29

Magyarországi dinnyét forgalmazott román termékként egy kolozsvári üzletében az egyik nagy áruházlánc. A romániai fogyasztóvédelmi hivatal eljárást indított az ügyben, s akár hat és fél millió forintnak megfelelő bírsággal is sújthatja a multinacionális társaságot a vásárlók megtévesztése miatt - írja a Magyar Nemzet.

A napokban a romániai Auchan multinacionális társaságot leleplezte egy kolozsvári vásárló: amint helyi termékként tüntetik fel az importárut. A fogyasztó Facebook-oldalán közzétett, majd számos romániai sajtótermék által közölt fotóján azt a pillanatot sikerült megörökíteni, amint az áruházlánc egyik kincses városi bevásárlóközpontjának alkalmazottja magyarországi származású dinnyét pakol a román termékként feltüntetett gyümölcsök közé.

A lap értesülései szerint Tiberiu Danetiu, a francia tulajdonú hipermarket marketingigazgatója elszigetelt esetként írta le a történteket, amely "emberi mulasztás" nyomán fordulhatott elő. Tájékoztatása szerint az áruházi dolgozó figyelmetlenségből keverte össze a külalakra és árban is azonos, kilogrammonként 0,99 baniért (66 forint) forgalmazott belföldi és importgyümölcsöt.

NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?