3 °C Budapest

Sárga csekkek: újabb csata a Tesco és az Auchan között

2015. február 9. 11:35

Mától működnek a Posta csekkbefizető automatái. A cél, hogy gyorsan, sorban állás nélkül tudják intézni befizetéseiket azok, akik kitartóan ragaszkodnak a sárga csekkhez. Érdekes, hogy a Posta automatái több Auchan áruházban is működnek már, de a Tesco is élesíti a csekkfegyvert - igaz, a két rendszer különbözik majd.

Az automaták közül 11-et a fővárosba, illetve annak agglomerációjába telepítettek, de került belőlük Debrecenbe, Győrbe, Kecskemétre, Miskolcra, Szegedre, Székesfehérvárra és Szombathelyre is. A 20 automatából 9 Auchan áruházakban, 5 egyéb áruházakban, míg 6 postahivatalokban működik.

Egyelőre csak gépi kitöltésű csekkek adhatók fel az automatákból, a fizetés pedig bankkártyával történik. A feladás kártyás vásárlásnak minősül, a posta a tranzakcióért nem számít fel díjat.

Nem egyforma a két rendszer

A Pénzcentrum információi szerint jelentős különbségeket találhatnak a vevők a csekkfizető automaták között. A Posta készülékein gyakorlatilag mindegyik csekket be tudjuk majd fizetni (mint most a postákon), a Tesco azonban csak egyes szolgáltatók csekkjeit fogadja el. Fontos különbség, hogy a Tesco automatáinál nem fizethetünk majd bankkártyával. Ez azért is érdekes, mert a Tesco rendszere úgy működik, hogy nem közvetlenül az automatánál fizetünk, ott csak beolvassuk a csekket - a fizetés a pénztárnál történik.

Az automaták a QR kódos és az anélküli csekkeket is elfogadják, a későbbiekben valamennyi csekktípus - nem csak a gépi kitöltésű - feladható lesz az automatákban.

A Posta a bevásárlóközpontokban - köztük több Auchanban - elhelyezett automaták esetében - igazodva a nyitvatartási időhöz - az ügyfelek tágabb időintervallumban tudják befizetni csekkjeiket.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 54 087 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az MKB Bank 54 721 forintos törlesztőt (THM 14,57%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Egyszer majd jön a Tesco is

A Tesco is elkezdte saját csekkbefizető automatáinak telepítését. Érdekes, hogy nem csak a nagy hipermarketekben, hanem a jóval kisebb alapterületű Tesco Expressz boltokban is találkozhatnak majd a vevők ilyen eszközökkel (egyelőre nem tudni, mikor indul a rendszer).

A Csekkpont névre keresztelt rendszer használatát ez a videó mutatja:

NEKED AJÁNLJUK
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. január 30. hétfő
Martina, Gerda
5. hét
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?