Orbán: nem lesz internetadó; ebben a formában...

Orbán: nem lesz internetadó; ebben a formában...

2014. október 31. 08:16

Nem vagyunk kommunisták, ezért ebben a formában nem lehet bevezetni az internetadót - mondta el Orbán Viktor péntek reggel a Kossuth Rádióban.

A miniszterelnök érvei szerint annak ellenére, hogy a távközlési piac fejlődését korábban a távközlési adó sem lassította le; ezúttal az emberek mégis megkérdőjelezik az ésszerűségét az internetadónak. Mint elmondta:

Ilyen körülmények között nem is lehet egy ilyen adót bevezetni. Nem vagyunk kommunisták, ezért ebben a formában nem vezethető be az adó

- érvelt a miniszterelnök.

Arra a kérdésre, hogy az események fényében teljesen visszavonja-e a kormány az adótervezetet, Orbán úgy válaszolt:

az adótörvényeket most teljesen vissza kell vonni, majd januárban konzultációt kell lebonyolítani.

Két kérdésre kell majd összpontosítani; az internetszabályozásra, illetve arra, hogy az interneten keletkező extraprofittal mi legyen? Ezzel az első negyedévben kell elkészülni - vetítette előre.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Orbán Viktor emlékeztetett arra: a kormány vállalta, hogy 2018-ig az egész országban kiterjesztik a szélessávú internetet. A szolgáltatókkal erről meg is állapodtunk, és ezt veszélyezteti most a távközlési adó kiterjesztése - ismerte el a kormányfő.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 16. vasárnap
Mózes, Botond
19. hét
Május 16.
A fény világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 15. 19:20