16 °C Budapest

Felpöröghetnek az okostelefonok és táblagépek a magyar mobilcégek szerint

2013. április 9. 09:06

Az okostelefonok és táblagépek gyors térhódítása, a mobil adatforgalom ugrásszerű növekedése, a kisképernyős eszközök vállalati alkalmazásának további terjedése - többek között erre számítanak az idén a hazai mobilszolgáltatók. Bár a nagy hálózatfejlesztések zöme az elmúlt években már megvalósult, 2013-ban is milliárdokat költenek az infrastruktúrára a cégek - derül ki a Világgazdaság körképéből.

A múlt évben összesen 92,4 milliárd forintot fordított beruházásokra a Magyar Telekom, az idén pedig várhatóan 5 százalékkal nő majd ez az érték - közölték a lap érdeklődésére a társaságnál. Az előrejelzések szerint 2013-tól világszerte a 4G veszi át a főszerepet a mobilkommunikáció fejlődésében, az idei lehet az első év, amikor a negyedik generációs mobilszélessáv nagyobb tömegekhez is eljut majd.

Hasonló tendenciára számítanak a Telenornál is, így nem meglepő, hogy a vállalatnál az okostelefonokra és táblagépekre szabott tartalmak körének további bővítését tervezik. A cég az idén kiemelten foglalkozik a meglévő állomásai optimalizálásával, hogy minél több ügyfelük számára tegyék elérhetővé a mobil szélessávot.

A Vodafone egy éve fejezte be hálózatfejlesztési projektjét, amelynek során több mint 2600 bázisállomást modernizáltak, 2700 mikrohullámú összeköttetést cseréltek ki. Ezzel a beruházással a magyarországi lakosság több mint 95 százaléka számára vált elérhetővé a vállalat által kínált szélessávú mobilinternet.

A magyar menzák réméből lesz a jövő igazi szuperétele: disznótáp hozhatja el a forradalmat?

Drasztikusan átalakul a magyar gasztronómia a klímaváltozás miatt: komoly szemléletváltás kell a hazai konyhákban.

Ki nem találod, kiről nevezték el a legtöbb utcát Magyarországon: fotókon a rekorder

Ha egymás mellé tennénk mind a 2800-at, az Atlanti-óceánig is eljuthatnánk; utunk során pedig tökéletesen kirajzolódna egy a magyar társadalomról szóló szubjektív látlelet.

Nem akármibe vágott bele Király Gábor: Guinness-rekordra hajt a magyar kapuslegenda

Már csak 500 nevező kell, hogy magyar Guinness-rekord szülessen októberben! A cél továbbra is, hogy ezren rúgjanak büntetőt az Országos Tizenegyesrúgó Bajnokságon.

Szívszorító: ilyen képeket eddig nagyon kevesen láthattak Budapest szegényeiről

A művészről eddig még nem készült monográfia, ezt a hiányt pótolja az ősszel megjelenő, kétnyelvű (magyar és angol) művészeti album készül.

NAPTÁR
Tovább
2023. szeptember 24. vasárnap
Gellért, Mercédesz
38. hét
Szeptember 24.
A siketek világnapja
Szeptember 24.
Tengerészeti világnap
Szeptember 24.
A fehér kendő napja
Szeptember 24.
A szív világnapja
Szeptember 24.
A Szentírás vasárnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Hello vidék  |  2023. szeptember 24. 06:30
Új Pénzcentrum app
A legfrissebb hírek és árfolyamok
MOST NEM
LETÖLTÖM