Legalább a nyaralás alatt olcsóbb lesz a telefon

Pénzcentrum2012. május 12. 20:31

Július 1-jétől még olcsóbb lesz külföldön mobilozni és mobilinternetezni. A díjak csökkentéséről szóló, az Európai Tanáccsal előzetesen egyeztetett rendeletről csütörtökön szavazott az EP.

Júliustól tovább csökkennek a külföldi mobilhasználat (roaming) díjai, a telefonálás és a szöveges üzenetek küldése mellett pedig a mobil adatforgalom esetében is uniós rendelet szabályozza a felszámolható díjak felső határát.

2012. július 1-jétől minden letöltött megabájt után legfeljebb 70 eurócentet számolhatnak fel a szolgáltatók. 2013 júliusától a felső határ 45 cent, 2014 júliusától pedig 20 cent lesz. A mobil adatszolgáltatás díjainak leszorítását kifejezetten szorgalmazta az EP. Jelenleg ugyanis nincs maximalizálva, hogy mennyit kérhetnek a szolgáltatók ezért.

Július 1-jétől a mobilhívások díja percenként a jelenlegi 35 cent helyett legfeljebb 29 cent lesz. 2014 júliusától pedig 19 cent lesz az árplafon. Olcsóbb lesz az SMS-küldés is: a mostani 11 cent helyett idén júliustól 9 centért, 2014. július 1-jétől pedig 6 centért lehet majd külföldről szöveges üzeneteket küldeni.

A mobiltársaságok ügyfeleinek 2014. július 1-jétől arra is lehetőségük lesz, hogy a roaming szolgáltatást külön, egy másik szolgáltatótól rendeljék meg, eredeti telefonszámukat megtartva. A szolgáltatóváltás ingyenes lesz, a váltás lehetőségéről pedig a szolgáltatóknak kötelező lesz tájékoztatniuk az ügyfeleket.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

 

Címkék: