3,2 milliárd az Ötöslottó főnyereménye! Mutatjuk a számokat

Pénzcentrum2012. május 12. 15:25

Az Ötöslottó eheti várható főnyereménye 3 200 millió forint - ez ugyanúgy nettó összeg, mint a Szerencsejáték Zrt. minden nyereménye. A jelenlegi minden idők legnagyobb öttalálatosainak sorában a 2. helyet foglalná el - amennyiben egyetlen telitalálatos szelvény lenne. A Hatoslottó eheti várható főnyereménye 1 358 millió forint.

Mutatjuk a számokat!
Az Ötöslottó nyerőszámai emelkedő számsorrendben a következők:
1, 25, 27, 69, 81

Kattints ide és nézd meg, elvitte-e valaki a 3,2 milliárdos főnyereményt


Az Ötöslottó-jackpot immár 25. hete halmozódik. A Szerencsejáték Zrt. lapunkat arról tájékoztatta: tapasztalataik szerint halmozódás idején hosszabb távon jellemzően nő a játékkedv. Hetente átlagosan nagyjából 3,5 millió Ötöslottó alapjáték érkezik be, halmozódás idején emelkedik a darabszám. A játékkedv jelenleg is rendkívül élénk: az elmúlt héten közel 6 millió alapjáték érkezett be.


Meddig halmozódhat a nyeremény?

Amennyiben a halmozódás kezdő időpontjától (az olyan sorsolást követő nap, amely sorsolás eredménye alapján valamely nyerőosztályban nincs nyertes játék) számított egy éven belül tartott utolsó sorsoláson sincs nyertes az adott nyerőosztályban (például telitalálatos), akkor a halmozódás véget ér. A Szerencsejáték Zrt. ekkor a halmozott összeget még ugyanezen sorsolás eredménye alapján a nyertest tartalmazó nyerőosztályok nyereményalap-hányadának megemelésére fordítja az alábbiak szerint:

1. a nyertest tartalmazó nyerőosztályok nyereményalap-hányadát a legalacsonyabb sorszámú ilyen nyerőosztály kivételével a halmozott összeg 10-10 százalékával,

2. a nyertest tartalmazó legalacsonyabb sorszámú nyerőosztály nyereményalap-hányadát a halmozott összeg fennmaradó részével növeli.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A halmozódás 1991-es bevezetése előtt a leghosszabb öttalálatos nélküli időszak 58 héten át - 1957 októberétől 1958. év végéig - tartott.

A Hatoslottón is minden idők második legnagyobb főnyereménye a tét

A játékszervező tájékoztatása szerint a Hatoslottó eheti várható főnyereménye 1 358 millió forint. A jackpot immár 16. hete halmozódik, a legutóbbi telitalálat idén januárban volt, akkor 442 millió forintot vitt el a szerencsés. A jelenlegi nyeremény minden idők legnagyobbjainak sorában a 2. helyet foglalná el, amennyiben egyetlen telitalálatos szelvény lenne.

A Hatoslottón átlagosan 1,8 millió alapjátékot játszanak meg hetente a szerencsevdászok, az elmúlt héten ennél közel 1 millióval több, 2,7 millió szelvényt töltöttek ki.

Címkék: