1,8 milliárd a főnyeremény az Ötösön - mutatjuk a számokat

Pénzcentrum2011. november 12. 16:03

Nem kell többé korán kelnie, s a számlákkal foglalkoznia annak, aki ezen a héten elviszi az Ötöslottó mesébe illő főnyereményét. Ezen a játékhéten már 1 milliárd 770 millió forintot is kaszálhat az, aki eltalálja mind az öt nyerőszámot.

Az Ötöslottó sorsolását - szokásához híven - ezen a héten is élőben közvetíti a Pénzcentrum.hu; este 19.30-ra az is kiderül elvitte-e valaki a busás főnyereményt.

Nyerőszámok:
Nyerőszámok: 6; 11; 40; 47; 86

Joker: 478642


Tudd meg, volt-e telitalálatos szelvény a héten! >> Kattints! <<

Az Ötöslottó főnyereménye immár tizenhetedik hete halmozódik. A legutóbbi telitalálat, egy 458 millió forintos főnyeremény a július 16-i sorsoláson szültetett 4 hét halmozódás után. A jackpot egyébként idén már második alkalommal lépi át az egymilliárdos "álomhatárt". A legújabb lottómilliárdost a június 11-i sorsoláson avatták, az öt nyerőszám akkor több mint 1,9 milliárd forintot ért.

Minden idők legnagyobb Ötöslottó nyereményét egyébként - amely több mint 5 milliárd forintot ért - 2003 novemberében húzták ki. A valaha volt legnagyobb nyeremények dobogóján a második helyet pedig a tavaly júliusban gazdára talált, több mint 3 milliárd forintos nyeremény hódította el. Bár az e heti 1,7 milliárd forintos főnyeremény is végleg megoldaná a szerencsés nyertes minden anyagi problémáját, ennek ellenére a legnagyobb lottónyeremények toplistáján mégis csak a 11 hely megszerzésére lenne elég.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

 


A Szerencsejáték Zrt. a Pénzcentrum.hu érdeklődősére elmondta:" Tapasztalataink szerint hasonló összegű nyeremény hosszabb távon jellemzően növeli a játékkedvet. Míg egy átlagos játékhéten 3,5 millió alapjáték érkezik be, halmozódás idején ez a szám akár egymillióval is gyarapodhat." Mint az a grafikonon is jól látszik a 32., a 36. illeve a 41. játékhéten igencsak megugrott az eladott sorsjegyek darabszáma. A társaság ezzel kapcsolatban lapunknak elmondta: "Különsorsolásos akciók idején további növekedés tapasztalható: legutóbb szeptember 6-10., illetve október 10-15. között szerveztünk ilyen nyereménysorsolást."

 

Címkék: