Bezár az egyik székesfehérvári Praktiker

2011. április 21. 08:20

A Praktiker korábbi terveinek megfelelően a 2008-ban épített üzletegységében várja vásárlóit 2011 áprilisától Székesfehérváron, miután a régi üzletegység bérleti szerződése lejárt - tájékoztatta a Pénzcentrum.hu-t a barkácslánc.

A Praktiker a magyarországi piacra lépésének évében, az elsők között nyitotta meg székesfehérvári üzletegységét 1998-ban a Budai úton. A belvárosi barkácsüzlet kibővítésére az adottságok miatt nem volt lehetőség, pedig a régió gazdasági fejlődése, illetve a megnövekedett vásárlói igények és az egyre bővülő szortiment indokolttá tették volna a korszerűsítést és a bővítést, ezért a Praktiker 2008-ban egy új áruházat építtetett fel Székesfehérvár külső részén mintegy 2 milliárdos beruházás keretében.

A Fejér megyei település lett az egyetlen vidéki város, ahol ideiglenesen egyszerre két Praktiker áruház működött. A régi áruház bérleti szerződésének lejártával a cégstratégiának megfelelően, a többi telephelyhez hasonlóan a jövőben egy áruház üzemel a Fejér megyei megyeszékhelyen is.

A Budai úti áruház bérleti szerződését a Praktiker az új, korszerűbb áruház létesítése miatt nem hosszabbította meg, ennek köszönhetően 2011. április 1-jétől a Praktiker "átköltözött" a 7400 négyzetméteres Balatoni úti épületébe. A régi áruházban vásárolt termékekkel kapcsolatos kötelezettségeinek is a Praktiker az új üzletegységében tesz eleget. A Budai úti üzletegységből 29 munkavállaló került át a Balatoni úti áruház állományába.

Bár a sajtóközlemény arra nem tér ki, hogy a régi áruházban hányan dolgoztak, a Napi Gazdaság Online úgy tudja, hogy egy átlagos Praktiker-egység 60-70 főnek ad munkát. Mindez azt jelenti, hogy az összevonással vélhetően munkahelyek szűntek meg. 

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

 

NAPTÁR
Tovább
2021. május 10. hétfő
Ármin, Pálma
19. hét
Május 10.
Mentők napja
Május 10.
Baromfi világnap
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 9. 16:07