Bezár az egyik székesfehérvári Praktiker

2011. április 21. 08:20

A Praktiker korábbi terveinek megfelelően a 2008-ban épített üzletegységében várja vásárlóit 2011 áprilisától Székesfehérváron, miután a régi üzletegység bérleti szerződése lejárt - tájékoztatta a Pénzcentrum.hu-t a barkácslánc.

A Praktiker a magyarországi piacra lépésének évében, az elsők között nyitotta meg székesfehérvári üzletegységét 1998-ban a Budai úton. A belvárosi barkácsüzlet kibővítésére az adottságok miatt nem volt lehetőség, pedig a régió gazdasági fejlődése, illetve a megnövekedett vásárlói igények és az egyre bővülő szortiment indokolttá tették volna a korszerűsítést és a bővítést, ezért a Praktiker 2008-ban egy új áruházat építtetett fel Székesfehérvár külső részén mintegy 2 milliárdos beruházás keretében.

A Fejér megyei település lett az egyetlen vidéki város, ahol ideiglenesen egyszerre két Praktiker áruház működött. A régi áruház bérleti szerződésének lejártával a cégstratégiának megfelelően, a többi telephelyhez hasonlóan a jövőben egy áruház üzemel a Fejér megyei megyeszékhelyen is.

A Budai úti áruház bérleti szerződését a Praktiker az új, korszerűbb áruház létesítése miatt nem hosszabbította meg, ennek köszönhetően 2011. április 1-jétől a Praktiker "átköltözött" a 7400 négyzetméteres Balatoni úti épületébe. A régi áruházban vásárolt termékekkel kapcsolatos kötelezettségeinek is a Praktiker az új üzletegységében tesz eleget. A Budai úti üzletegységből 29 munkavállaló került át a Balatoni úti áruház állományába.

Bár a sajtóközlemény arra nem tér ki, hogy a régi áruházban hányan dolgoztak, a Napi Gazdaság Online úgy tudja, hogy egy átlagos Praktiker-egység 60-70 főnek ad munkát. Mindez azt jelenti, hogy az összevonással vélhetően munkahelyek szűntek meg. 

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

 

Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 27. péntek
Hella
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?