Egyre népszerűbb a pálinka

Pénzcentrum2011. március 21. 09:02

A tavalyi rossz terméshozam, valamint az otthoni párlatfőzés engedélyezése ellenére körülbelül 40 ezer literrel növekedett a kereskedelmi főzdékben elkészült pálinka volumene - írja a Napi Gazdaság.

Mintegy 40 ezer literrel növekedett a kereskedelmi főzdékben elkészült pálinka mennyisége és körülbelül ugyanennyivel emelkedett a minőségi pálinkafogyasztás is. Panyik Gáborné, a Pálinka Céh Egyesület vezetője elmondta: az egyesület adatai szerint a korábbi 1,04 millió liter, 50 fokos pálinkának megfelelő mennyiségű alkohol az elmúl évben 1,08 millió literre duzzadt.

Korábban: Romba döntötte a pesti éjszakát a West Balkán-tragédia

Többnyire a fizetőképes harmincas-negyvenes korosztályban mérhető a pálinkafogyasztás növekedése és ez egyértelműen az egyéb égetett szeszek elfogyasztott mennyiségcsökkenésével jár.

Eközben a bérfőzdékben előállított italmennyiség egyértelműen nagy csökkenést mutat. Az bérfőzdékben előállított mennyiség így 14 millió literről 8 millióra apadt. Ezt egyik oldalról okozhatta a tavalyi rossz gyümölcstermés, másik oldalról pedig a háztáji szeszfőzés legalizálása.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

 

Címkék: