Már megint használt villamosokat vásárolna a BKV

MTI2011. január 12. 16:32

Tíz, illetve opcionálisan további hét TW6000 típusú "hannoveri", vagy azzal egyenértékű más típusú használt, üzemképes villamosra írt ki nyílt közbeszerzést a BKV Zrt. - a felhívás a szerdai Közbeszerzési Értesítőben jelent meg.

A részletes műszaki feltételeket az ajánlati dokumentáció tartalmazza, amelyet ingyen ad oda az ajánlattevőknek a BKV. Ajánlatot az a cég tehet, amelynek nettó árbevétele 2010-ben legalább 50 ezer euró, illetve 140 millió forint volt. A legolcsóbb ajánlatot tevő lesz a nyertes.

Az ajánlattételi határidő február 15. Az eredményhirdetést március 17-én tartják, a szerződéskötés tervezett időpontja március 28.

Budapest először 2001 februárjában vásárolt hannoveri villamosokat, akkor 68 szerelvény állt forgalomba, azokért annak idején 7,1 milliárd forintot fizettek. Az azóta eltelt tíz év alatt a közlekedési társaság - mint írták - pozitív tapasztalatokat szerzett az üzemeltetéssel kapcsolatban.

Legutóbb tavaly szeptemberben vásárolt a BKV TW6000-es villamosokat, a 16 szerelvényért egyenként mintegy 10 millió forintot fizetett a zrt. A szerelvények a honosítás és az átalakítások után 2011 első negyedévében állnak forgalomba.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Jelenleg 584 villamoskocsija van a BKV-nak, átlagéletkoruk 26 év, állapotuk a BKV szerint elfogadható színvonalú, a reggeli csúcsidőben 82 százalékuk forgalomba áll.

 

Címkék: