Okostelefon a fa alá: akcióznak a mobilszolgáltatók

Pénzcentrum2010. december 17. 04:44

Piaci előrejelzések szerint nagy valószínűséggel a mobiltelefonok, azon belül is az okostelefonok illetve a félokostelefonok lesznek idén a karácsonyi ajándékozási lista éllovasai. Az egyes szolgáltatók különböző akciókkal készülnek a rohamra. A Pénzcentrum.hu most a különböző mobilszolgáltatók kedvezményes ajánlatait vette górcső alá.

A Telenor hat készülék árát 25%-kal csökkentette a karácsonyi akció keretében. A karácsonyi kedvezmény 2011. január 3.-ig, valamint a készlet erejéig vehető igénybe a meghatározott készülékekre, új előfizetéssel vagy a Bónusz Programban, Perc és Hívás tarifacsomagokkal, 2 éves hűségnyilatkozat aláírása mellett.

Az érintőképernyős androidos okostelefon, az LG Optimus GT540 kedvezményes ára például 19990 forint a Telenornál, míg a közösségi alkalmazásokhoz egyszerű hozzáférést biztosító Samsung Monte már 10495 forinttól elvihető a szolgáltató üzleteiből. Azonban találkozhatunk a kínálatban ingyen hazavihető telefonnal is, mely az 5220 forintos havi díjért kínált 180 Perc tarifacsomagban 2 éves hűségnyilatkozat aláírása esetén érvényes.

A T-mobile is széles ünnepi kínálattal várja a karácsonyra mobil készüléket ajándékozni szándékozó leendő és jövőbeni ügyfeleit. Talán az egyik legismertebb okostelefon, az iPhone legújabb generációs készüléke új előfizetéssel, T-Mobile ikon 600 díjcsomagban, 2 éves hűségnyilatkozat aláírása esetén például 29990 forint. Az Android operációs rendszert használó ZTE Blade, valamint a Sony Ericsson Xperia X10 mini pro és még további öt készülék viszont 0 forintért elvihető MédiaMánia M díjcsomagban, új előfizetéssel, amennyiben vállaljuk az előfizetésre, valamint a díjcsomagra egyaránt, hogy 2 évig hűségesek leszünk a konstrukcióhoz.

Feltöltőkártyás csomagban is kínál a szolgáltató készülékeket, ilyen például a 2 megapixeles kamerával rendelkező érintőkijelzős T-Mobile Vairy Touch II, ami Domino csomagban 15990 ért vihető haza, vagy a Samsung Corby, amelyért 19990 forintot kér el a mobilszolgáltató.

A fent említett példák mellett még számos akció található a szolgáltató honlapján, legyen szó számlás vagy feltöltő kártyás előfizetésről, így mindenképp érdemes szétnéznie azoknak, akik telefonvásárlásra adnák fejüket a T-mobile-nál.

A Vodafone is akciózik az adventi időszakban. A szolgáltató karácsonyi termékportfóliójában 6 telefon közül válogathatnak az érdeklődők. A Nokia 5230 Navi például mintegy 7 ezer forintos árengedménnyel már 990 forintért hazavihető két éves tarifahűség vállalása esetén, 200 Plus Surf tarifacsomagban, melynek havi díja hat ezer forint. Az érintőképernyős Samsung GT-C3300 Champ pedig Vitmax feltöltőkártyás csomagban a karácsonyi akció keretében 4 ezer forintos árengedménnyel már 14990 forintért a fa alá kerülhet.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A Vodafone egyébként minden egyes termékére vonatkozóan vállalja, hogy a december 18. éjfélig leadott rendeléseket legkésőbb december 24-ig kiszállítja.

Az egyes hazai mobilforgalmazó vállalatok különféle csomagok keretében értékesítik közép és felső kategóriás telefonjaikat. Ezért érdemes az ár mellett megnézni például azt, hogy mennyi internetes adatforgalom jár a telefonhoz havonta, mert ez elengedhetetlen például egy okostelefon tudásának maximális kihasználásához. E mellett jó tudni azt is, hogy hány sms-t/mms-t lehet vele küldeni, illetve mennyit lehet ingyen lebeszélni az előfizetési tarifából.

 

Címkék: