Újabb Lidl-botrány! Tényleg ezt adják karácsonyra?

Pénzcentrum2010. november 15. 16:02

Támadások célpontjába került a Lidl, mivel az áruházlánc a karácsony közeledtével rénszarvashúst hozott forgalomba brit üzleteiben, akciós áron kínálva azt vevőinek.

Az angolszász kultúrkörben ugyanis a Télapó viszi a karácsonyi ajándékot a gyerekeknek, repülő szánkóját pedig rénszarvasok húzzák. A brit sajtó máris azt hangsúlyozza, milyen bizarr ötlet az áruházlánctól, hogy Rudolfot, a kis rénszarvast kínálja az ünnepi asztalra.

Az áruházlánc egyébként több más különleges húst is felvett kínálatába (igaz, csak kampányszerűen), így például lehet kapni náluk fácánt, vaddisznó, őz-és szarvashúst, sőt, fagyasztott gazellaszeleteket is.

Környezetvédők a rénszarvasok vadászatát kritizálják. A modern rénszarvasvadászok ugyanis már helikopterekből és terepjárókból vadásznak az állatokra, és több száz kilométeren keresztül üldözik őket, ezzel szellemi és fizikai szenvedést okozva az állatoknak. Állításuk szerint a svéd rénszarvasok 70 százaléka még azelőtt elpusztul, hogy havat látna.


JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A Lidl mostani támadója, a Viva! Nevű állatvédelmi szervezet korábban már elérte, hogy a brit szupermarketek ne értékesítsenek olyan egzotikus húsokat, amelyeket olyan körülmények között ejtenek el, amelyek nem legálisak Nagy-Britanniában. Néhány éve az IKEA áruházakban forgalmazott rénszarvasételek ellen is tiltakoztak.

A szigetországban félezer áruházat üzemeltető Lidl viszont azt állítja, hogy gyógynövényekkel és fűvel etették a feldolgozásra szánt rénszarvasokat, sőt természetes környezetben nevelkedtek és hatalmas mozgásteret is kaptak.

Címkék: