Gyomorforgató képek: kínai büfék ételgyára Budapesten

Pénzcentrum2010. szeptember 17. 12:02

Fővárosi és Pest Megyei Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Igazgatóság 8 hatósági állatorvosa - feljelentés alapján - ellenőrzést tartott a fővárosban.


Az ellenőrzés célja egy illegális, működési engedéllyel nem rendelkező kínai illetékességű élelmiszerfeldolgozó üzem felderítése volt.Az Mgszh munkatársai erőteljes rendőrségi támogatással sikeres akciót hajtottak végre.

 


Az engedély nélkül működő üzemben mintegy 2 tonna élelmiszert és élelmiszer alapanyagot foglaltak le. Ennek egy részét az üzemet éppen elhagyó szállító járműben találta meg. a rendőrség.

 


A hatóság munkatársai a lefoglalás után megsemmisítésre küldték az élelmiszereket és élelmiszer alapanyagokat.

 


A gépkocsiban kínai büfék nevét és címét találták meg: a hatóságok rendőri támogatássel ellenőrzik ezeket az éttermeket. Hajós Ádám, a budapesti és Pest megyei főállatorvos a Klubrádiónak elmondta: mind a 12 büfé a 8. kerületi kínai piacon működik.

 

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)


A kínai tulajdonos képviselője sem az áruk származását sem azok másodlagos élelmiszervizsgálatát nem tudta igazolni.

 


A cég több százezres bírságra számíthat. Ezen felül a tulajdonosnak ki kell fizetnie a megsemmisítés és az ehhez tartozó szállítás költségeit, mintegy 200 ezer Ft-ot.

 


A vizsgálaton a kínai tulajdonos képviselője nem mutatott együttműködési hajlamot, emiatt a hatóság munkatársai nem tudták megállapítani, hogy az engedély nélküli üzem mióta működött. Az akció során a rendőrök egy személyt állítottak elő a XV. kerületi rendőrkapitányságra, mert nem tudta igazolni magát, majd személyazonosságának megállapítása után szabadon bocsátották.

Címkék: