A Tescóban vásárolt Gyurcsány Ferenc! Milyen tejet választ a volt miniszterelnök?

Pénzcentrum2010. augusztus 10. 13:32

"Zsúfolásig tele a boglári Tesco. A vásárlók zöme nyaraló. Rövidnadrágban, trikóban vásárolnak az emberek, feltűnően sokak bevásárló kocsijában van kerti sütésre szánt pácolt tarja, fiatalok hangos csapata vitatkozik arról, hogy mi lenne a legjobb kísérő a pálinkához."

A balatonboglári Tesco áruházban szembesült a tejárakkal Gyurcsány Ferenc. A volt miniszterelnök blogjában írt vásárlási élményéről:

"Tejet keresek. Egy kartonnal, tizenkét dobozzal veszek, az elég lesz két hétre. Több fajta dobozos tej van, mégis majdnem mindenki ugyanazt viszi. Nézegetem a dobozokat. A legolcsóbb alig több százhúsz forintnál. A legdrágább majdnem kétszer annyi. Az olcsóbbat teszik az emberek a kosárba. Nézem a tej származását, szlovák. A kicsit drágább Lengyelországból jött. A kettőszáznegyven körüli jól ismert magyar márka. "


Fotó: kapcsolat.hu


"Na és mi van a tejjel? Meddig várható el bárkitől is, hogy kétszer annyit fizessen a magyar tejért, mint a vele azonos minőségűnek ismert szlovákért? A hazafiak magyar tejet vesznek akkor is, ha az sokkal drágább? Karcosabban kérdezve, a magukat "nemzeti elkötelezettségűnek" mondó radikális jobboldaliaknak vajon mennyivel többet ér meg forintban a magyar tej, mint a szlovák? Vajon ilyenkor mit gondolnak a magyarság és a pénz viszonyáról?" -teszi fel a kérdéseket a volt miniszterelnök.

Gyurcsány Ferenc a későbbiekben arról ír, hogy a választékból végül magyar márkát választott: "Tudom, most azt kérdeznék, hogy én melyik tejet vettem meg. Most a magyart, és ez egy kartonnál több, mint ezer forinttal többe került. Persze tudom azt is, hogy én sokkal könnyebben megengedhetek ezer forint plusz kiadást, mint azok a sokak, akik havi pár tízezer forintból élnek." - tette hozzá.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)


Mint arról nemrég beszámoltunk, a tejárak mások számára is fontos szempontot jelentenek vásárláskor. Pénteken az áruházlánc egy másik boltjában alakult ki karácsonyt idéző tömeg, többek között épp az olcsó tej és zsömle miatt:  Hatalmas tömeg a pesti Tescóban! Mire özönlenek a vevők?

Címkék:
gyurcsány ferenc,