Így hat a Tescóra a forróság és a VB

Pénzcentrum2010. július 12. 12:32

Az elmúlt hetek kedvező időjárása és a tegnap véget ért foci VB-nek köszönhetően jelentős mértékben megnőtt a sör, üdítőitalok, jégkrém és rágcsálnivalók iránti kereslet. A májusi forgalomhoz képest közel 1,5-szer annyi sör és ásványvíz fogyott. A műszaki cikkek terén a TV-k forgalma emelkedett meg ugrásszerűen, mintegy megkétszerezve a korábbi hónapok forgalmát - tájékoztatta lapunkat az áruházlánc.

A Tesco több oldalas VB katalógust jelentetett meg május végén, melyben a foci VB-hez kapcsolódó termékeket, mint például az alkoholos és alkoholmentes italokat, ropogtatnivalókat és műszaki cikkeket kínált kedvező áron. Az akciós újságban szereplő ajánlatok sokakat vonzottak. A VB katalógus mellett a Tesco meghirdette sörvásárát is június elején, melynek keretében több fajta sör közül választhattak a vásárlók alacsony áron. Bár az időjárás a hónap elején nem kedvezett a sörivásnak, az utóbbi hetek napsütése jelentős forgalomnövekedést eredményezett.

A hagyományos sörfajták mellett megtalálhatóak voltak olyan sörkülönlegességek, mint a búza- és kukoricasörök, illetve az alma és körte erjesztésű árpalevek. A limonádé alapú sörök, melyek csökkentett alkoholtartalmúak, szintén egyre keresettebbek a vásárlók körében. A sörhöz hasonló forgalmat generáltak az ásványvizek, a szénsavas üdítőitalokból pedig 20%-kal több fogyott, mint az előző hónapokban.

A chipsek között a hagymás-tejfölös ízű volt a legkeresettebb, közel 30%-kal több fogyott a VB ideje alatt, mint az azt megelőző időszakban.

A hőség megélénkítette a keresletet a jégkrémek iránt is, melyek között megtalálhatóak voltak a tölcséres, a dobozos/családi és a több jégkrémet tartalmazó multipack kiszerelésű termékek. A legkedveltebbek a tölcséres jégkrémek voltak, melyekből június elejétől kezdve minden héten újabb és újabb akciók várták a vásárlókat. Kedvező áraiknak és változatos ízviláguknak köszönhetően ezen jégkrémek közel 40%-os forgalomnövekedést hoztak.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A televízió készülékek forgalma megduplázódott a májusi forgalomhoz képest

A VB katalógus több oldalán keresztül szerepeltek akciós áron LCD TV-k, DVD írók, laptopok és fényképezőgépek, melyek nagyfokú vásárlói érdeklődést váltottak ki. A márkás, nagyméretű TV készülékek már a legkisebb méretű hipermarketek polcain is megtalálhatóak voltak. A megújult és kibővített választékban újdonságnak számított a Tesco sajátmárkás Technika TV-je.

Címkék: