Kiderült: itt nyílik a legújabb Tesco hiper!

Orosz Márton2010. június 17. 04:42

Tiszafüreden, a Tisza-tó fővárosában nyitja pénteken legújabb üzletét a Tesco. Az időzítés nem véletlen: az áruház és a város is a turisztikai főszezonra készül.

Május 18-án Tiszafüreden nyit új hipermarketet a Tesco. A Jász-Nagykun-Szolnok megyei város hivatalos honlapján jelenleg is fut egy hirdetés, amelyben kiadó üzlethelyiségeket reklámoznak a Tesco üzletsoron. Per Bank, a magyarországi Tesco vezérigazgatója két hónapja úgy nyilatkozott: 2010-ben harminc áruház nyitását tervezik az ország különböző pontján. Tesco hipermarketből a tiszafüredi lesz a 103. Magyarországon.

A hely és az időzítés sem véletlen, hiszen köztudott, hogy Tiszafüred a Tisza-tavi régió legnagyobb települése és idegenforgalmi központja. A 11 ezer lakosú település önmagában nem feltétlenül indokolná, hogy hipermarket épüljön a városban, azonban a beruházó vélhetően már a turisztikai főszezonban ideérkező vásárlóerőre, a környező települések vásárlóira (is) számít.



Nagyobb térképre váltás

A folyamatosan fejlődő térség ugyanis ott szerepel a magyar lakosság legnépszerűbb belföldi úti céljai között. A Magyar Turizmus Zrt. legfrissebb adatai szerint 2010. május-szeptemberben a Tisza-tó a 9. legnépszerűbb úticél a magyar lakosság körében, várhatóan a belföldi utazások 1,9%-a irányul majd ebbe a régióba.

250 új sajátmárkás termék
Új ügynökséggel dolgozik a Tesco: a sajátmárkás termékek csomagolásának megtervezésére kiírt tenderen a Poplart BTL Kommunikációs Ügynökség nyerte el a megbízást -értesült a Kreatív Online.

Az ügynökségnek nagy kihívást jelenthet a várható munkamennyiség, hiszen az elkövetkező egy évben közel 250 új sajátmárkás termék jelenik majd meg a áruházlánc polcain, emellett a Poplart feladata lesz a korábbi csomagolások aktualizálása, frissítése is.


Balaton vagy Adria? A válasz megérkezett Kattints!

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A tó és környéke a külföldi turisták körében is népszerű: Szlovákiából, Romániából, Ukrajnából is érkeznek vendégek -természetesen elsősorban a nyári szezonban. Tavaly összesen 265 ezer vendégéjszakát töltöttek el a turisztikai régióban.


A Tisza-tó mellett Tiszafüred másik nagy kincse a termálvíz, a látogatókat a termálstrand várja, melynek területén található úszómedence, strandmedence és fedett termálmedence is. A városba érkező vendégek szállásáról szállodák, panziók, színvonalas kempingek és a magán szállásadók gondoskodnak.

A kisvárosban jelenleg található egy Coop szupermarket, egy Spar, egy Lidl, egy Penny Market, a jövőben pedig egy Aldira is számítani lehet.

Címkék: