Újít a Tesco: jönnek az önkiszolgáló kasszák!

Pénzcentrum2010. május 18. 08:32

Augusztus elsején új hipermarket-koncepciót vezet be a népszerű áruházlánc Tesco Extra néven. A lánc a Fogarasi úti áruházat alakítja át úgy, hogy több profilt, így a például a telefonok, fényképezőgépek és fotóalkatrészek eladását az áruházon belül elkülönített üzletrészbe viszi, ahogyan új profilként üzlethelyiséget alakít ki az optikának, amelyet az optikai szakboltok mintájára új szolgáltatással (szemvizsgálat) egészít ki - írja a Napi Gazdaság.

Az elektronikai termékek eladása szintén átalakul, ahogyan divatáruház jelleget kap a konfekció is. A legnagyobb újítás a kasszáknál lesz, ugyanis a terv szerint gyorsabb és modernebb berendezések segítik a fizetést, lesznek gyors és önkiszolgáló kasszák.

A napi fogyasztási cikkeknél a magasabb hozzáadott értéket képviselő élelmiszerekkel, friss áruval nő a kínálat. A cég egyelőre arról nem beszélt, hogy a Tesco Extra koncepció más hipermarketjeiben is megjelenik-e.

A cél, hogy a Fogarasi úti egység tesztként működjön és a koncepció elemeit képesek legyenek átemelni máshová is. Az átalakítás költségeiről ugyancsak nem beszéltek, ám annyit elárultak, hogy az utóbbi években ez a társaság legnagyobb fejlesztése.

A Tesco Extra koncepció Nagy-Britanniából indult 13 éve, azóta Szlovákiában, egy Pozsony környéki egységben alkalmazták, valamint most alakítanak át egy áruházat Lengyelországban is.

Címkék: