Megjelent az első 3D-ben olvasható napilap: szemüveg is jár hozzá!

Pénzcentrum2010. március 10. 16:02

Európában először, Belgiumban jelent meg egy francia nyelvű napilap, ami a hozzá tartozó szemüveggel együtt 3D-ben olvasható.

A La Derniere Heure speciális kiadásában minden kép, és reklám 3D-ben jelenik meg, azonban a szöveg hagyományos formátumú maradt. A kiadó szerint a közeljövőben nem is terveznek további fejlesztéseket, a túl magas költségek miatt - írja a BBC.

Az AFP hírügynökségnek megszólaló főszerkesztő elmondta: közel két hónapba került a speciális kiadás előkészítése, amiből 115 ezer példány került a standokra. Az ötlet onnan jött, hogy ha már van három dimenziós mozi, televízió és videojáték is, akkor miért ne lehetne 3D-ben megjelenő újság is.

A visszajelzések szerint tetszik az olvasóknak a szembetűnő kezdeményezés, azonban távolról sem tartják tökéletesnek. A PC World magazin francia kiadása szerint ahhoz, hogy a legjobb minőségben jelenjenek meg a 3D-s képek, körülbelül 50 cm távolságra kell tartani az újságot, és különösen jó fényviszonyok szükségesek.

Néhány perc után a szem megszokja a látványt, és akkor "előjönnek" a képek, ugyanakkor a szemüvegek minősége hagy némi kivetni valót maga után, a beszámolók szerint, ugyanis néhány kép csak elmosódottan jelenik meg.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Első próbálkozásnak azonban megteszi.

Címkék: