Légy "öngyilkos" a Facebookon: már több mint ezren megtették!

Pénzcentrum2010. január 20. 16:02

Unod már, hogy a napod felét a Facebook-on, vagy a Twitteren töltöd, és a való életben már szinte nem is beszélsz ismerőseiddel? Nem kell mást tenned, mint leiratkozni az összesről, persze egyesével. A Suicide Machine nevű oldal segítségével azonban egyszerre az összesről törölhetjük regisztrációnkat. Micsoda ötlet!

A www.suicidemachine.org nevű oldal december 19-ei indulása óta több mint 1000 "virutális halálban" működött közre, ezzel több, mint 80 ezer Facebook-kapcsolatot szűntetett meg, és körülbelül 276 ezer üzenetet törölt a Twitterről.

Ehhez nem kell mást tenni, mint az egyes közösségi oldalakhoz tartozó log-in adatokat megadni, és a Suicide Machine törli helyettünk az adatlapunkat a Facebook-ról, Twitterről, MySpace-ről, vagy a LinkedIn-ről, mindössze egy üres profilt hagyva magunk után, amin semmilyen adat nem szerepel már.

Az oldal olyan népszerűségnek örvend, hogy időnként a szerver túlterheltsége miatt több ezren várnak cyber-kivégzésükre - mondta el a Time magazinnak adott interjújában a honlap egyik alapítója, Walter Langelaar.

A legtöbb közösségi site-on, ha valaki törölné szeretné profilját, egy halom kérdésre kell előtte válaszolnia, sőt a Facebook esetében például még egyfajta pszichológiai nyomás alá helyznek, felhívva a figyelmünket arra, hogy XY nevű kedves barátunk hiányolni fog minket. Ráadásul még ilyenkor sem garantált, hogy minden adatunk törlődik, mindössze csak felfüggesztésre kerül a fiókunk. A Suicide Machine esetében ezek a kérdések megkerülhetők, és az alapítók szerint garantált, hogy minden adatunk törlődik a szerverekről.

A Facebook visszavág!

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nem nyerte el kifejezett tetszését az alkalamzás, illetve az iránta tanúsított nagyszámú érdeklődés a legnagyobb közösségi sitenak, a Facebooknak. E-mailben keresték fel a Suicide Machine három alapítóját, felszólítva őket, hogy "azonnal hagyják abba tevékenységüket", mivel az a felhasználók jogait sérti.

Természetesen az ötlet kitalálói ezzel nem értenek egyet, mondván a bejelentkezési adatait mindenki önkéntes alapon adja meg nekik. Ennek ellernére a Facebook néhány nappal ezelőtt blokkolta a Suicide Machine oldalhozzáférését. A többi közösségi oldal - Twitter, LinkedIn, MySpace - még nem reagált nyílvánosan az új oldal működésésre.

Érdekes módon, első, félbehagyott adatlap-felfüggesztési próbálkozás után a Facebookon, másodjára, harmadjára már nem volt elérhető a "Beállítások" menüpont, pontosabban nem töltött be többé az oldal. Lehet, hogy tényleg képtelenség törölni magunkat az oldalról?

Címkék: