A szélerőművem? Itt van hátul a kertben!

Portfolio2009. augusztus 28. 08:20

Elkészült a Mariah Power Inc. városi "szélerőművének" a Windspire-nek európai változata, így a társaság most aktív terjeszkedésbe fog kontinensünkön. Aki szeretné, mostantól akár a kertjében is tarthat szélgenerátort.

A 9.1 méter magas, toronyszerű szélgenerátor nem a hagyományosan ismert elven működik, így aki még nem találkozott propeller nélküli szélgenerátorral, az biztos nem látta a Windspire-t sem.

A Mariah Power által kidolgozott egység már több elismerésben is részesült a tengerentúlon, alkalmazásával házakat, iskolákat és irodákat lehet a környezetnek kedves módon elektromos árammal ellátni.


A legolcsóbb szett 6,500 dollárba kerül (telepítés nélkül), és az amerikai kormányzat 30%-os adókedvezményben részesíti a termék vásárlóit, így a cég számításai szerint akár 5 éven belül is megtérülhet egy Windspire megvétele.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A széloszlop 20 km/órás átlagos szélsebesség mellett évi 2000 kWh áramot termel, és már 13 km/órás sebességnél is szolgáltat elektromosságot.

Az európai energiaportál fogyasztói áradatai alapján a Windspire hazánkban nehezen lenne versenyképes, mert átlagos árakkal számolva még a legolcsóbb típus esetén is 10-15 évre lenne szükség a berendezés megtérüléséhez. Ettől függetlenül, akit érdekel a Windspire, akár még forgalmazhatja is, mert a Mariah Power épp értékesítési partnereket keres.

Címkék: