Még a mértékletes alkoholfogyasztás is rákot okozhat!

Pénzcentrum2009. augusztus 24. 15:02

Kanadai kutatók szerint még a napi egy korsó sör is árthat az egészségnek, jelentősen növelve a rákos megbetegedések kockázatát.

A montreali McGill Egyetem kutatói 3600, 35 - 70 év közötti kanadai férfi vizsgálata alapján arra a következtetésre jutottak, hogy akik naponta legalább egy sört, vagy töményet megittak, jóval nagyobb eséllyel szereztek rákos megbetegedést, mint akik csak alkalmanként, vagy egyáltalán nem fogyasztottak alkoholt.

A megbetegedések között előfordult gége-, gyomor-, vastagbél-, tüdő-, hasnyálmirigy-, máj- és prosztatarák is - írja a Reuters.

Gégerák esetében például azt állapították meg, hogy azok a férfiak, aki hetente egy-hat alkalommal fogyasztanak alkoholt - bort, vagy tömény szeszt - 83 százalékkal nagyobb eséllyel betegszenek meg, mint az antialkoholisták, illetve ritkán fogyasztók, míg a naponta ivók háromszor nagyobb eséllyel lesznek rákosak.

Természetesen azoknak van a legnagyobb esélyük a megbetegedésre, akik már hosszú ideje fogyasztanak rendszeresen alkoholt, ők egyszerre többféle rákos betegségben is szenvedhetnek.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Korábban számos tanulmány azt bizonygatta, hogy a mérsékelt alkoholfogyasztás még egészséges is lehet, különösen a szívmegbetegedések esélyét csökkentve, a mostani eredmények azonban ezt cáfolni látszanak, legalábbis sör, illetve likőr fogyasztás esetén.

Címkék: