Tagad a Tesco: nem ők takarták le a leszbikust - videó

Pénzcentrum2009. augusztus 17. 10:32

Újabb áruházi botrány van kialakulóban Nagy-Britanniában. A legnagyobb brit üzletláncok ugyanis cenzúrázták egy DVD borítóját.

A legnagyobb brit áruházláncok, többek között a Tesco, a Sainsbury's, és az Asda is cenzúrázták egy nemrég megjelent film DVD kiadásának borítóját.

A "Lesbian Vampire Killers", azaz "Leszbikus vámpír-gyilkosok" című horror-vígjáték borítóján egy matricával letakartatták a "leszbikus" szót.

A DVD kiadója szerint egyértelműen az üzletláncok kérésére változtattak a borítón. A matricán az szerepel, hogy "Figyelem, szexuális utalást tartalmazó borító". A film készítői humorosan reagáltak a kérésre. Ők a címlapfotón szereplő női dekoltázst takarták le a következő felirattal: "Figyelem! Rendkívül dekoratív vérszívó csinibabákat tartalmaz!".

A Tesco egyik szóvivője elismerte, hogy a többi áruházlánccal egyeztetve kérték a forgalmazótól a cenzúrát. Mint mondta, a hipermarketek a családi vásárlások színterei, ezért ragaszkodtak a borító megváltoztatásához. Azt ugyanakkor cáfolta, hogy ők kérték volna a "leszbikus" szó letakarását.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Egyelőre még nem tudni, hogy a brit homoszexuális-érdekvédelmi szervezetek terveznek-e valamilyen lépést az ügyben, de nem kizárt, hogy komolyabb tiltakozások is lesznek. A film egyébként vígjátéknak számít, és nincsenek benne pornográf részek: az általában rendkívül szigorú brit médiahatóság is "csak" 15 éven aluliak számára nem ajánlja a megtekintését. 

Nem ez az első eset, hogy az üzletláncok cenzúrát eszközölnek egy termékkel szemben. Mint arról nemrég beszámoltunk, a brit áruházaknál az egyik walesi rock-zenekar legújabb albumának borítóján található kép verte ki a biztosítékot. A hipermarket csak egy külön tokban árusítják a CD-t, mivel szerintük a kép zavarhatja a vásárlóikat. Bizarr! A Tescóban letakarták a véres arcú lányt - képpel

Címkék:
homoszexuális,